Cura cu struguri
Acestea toate au un efect diuretic şi sunt benefice pentru tratamentul unor boli precum reumatismul, guta, boli de piele… Ceea ce s-ar putea însă să nu ştiţi este că printr-o dietă cu struguri va fi stimulată digestia şi se vor elimina toxinele din organism.
Principalele efecte benefice ale unei cure cu struguri sunt:
Obezitate şi îngrăşare – toate cele trei cure cu struguri vizează explicit o scădere mai mult sau mai puţin bruscă în greutate. Important este că, pe lângă acest efect, se produce şi o eliminare masivă a toxinelor din corp, care va favoriza apoi menţinerea greutăţii în limitele pe care le dorim.
Hipertensiune – în formele uşoare de hipertensiune, cura cu struguri este un remediu excelent şi foarte blând. Bolile de ficat (hepatită, sechele posthepatice) – cura trebuie făcută cel puţin o dată pe an, după ea evitându-se consumul alimentelor grase, grele, prăjeli etc.
Afecţiuni biliare – cura cu struguri este recomandată mai ales în tratamentul dispepsiei, a colecistitei şi pentru prevenirea şi tratamentul litiazei biliare în forme uşoare.
Digestie lentă – se recomandă ca strugurii (nu foarte dulci) să fie consumaţi cu minimum 30 de minute înainte de masă.
Constipaţie – strugurii stimulează digestia, peristaltismul intestinal, cojile lor acţionând ca un „piston natural" care împinge din colon materiile reziduale.
Gută – strugurii în cantitate mare mobilizează şi elimină din organism acidul uric.
Anemie – mai ales strugurii roşii şi negri conţin substanţe antianemice în cantităţi importante, în plus, vitaminele din complexul B ajută la fixarea fierului.
Bolile în care este strict contraindicată cura cu struguri sunt: diabetul, problemele renale grave, hipertensiunea gravă, retenţia de apă în ţesuturi, colita de fermentaţie, diareea cronică.
Soiurile cele mai indicate de struguri pentru a face cură sunt: Pineau, Pineau negru, de Burgogne, Pineau alb, Riesling, Petit gris.
Chiar şi în tratarea obezităţii, contrar părerii că strugurii aduc un aport caloric ridicat, se recomandă ca o zi din cinci să se consume exclusiv struguri (1-1,5 kg).
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia