Justiție

Curtea Constituțională suspendă interdicția reprezentanților “Șor” dizolvat de a candida la alegeri

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a suspendat joi modificările la Codul electoral, din cauza cărora reprezentanții partidului desființat “Șor” nu pot participa la alegeri timp de cinci ani.

Instanța moldovenească a luat decizia la cererea a cinci membri ai partidului lichidat “Șor”, în special a vicepreședintelui acestuia, Marina Tauber.

Ea a suspendat modificările la codul electoral al Republicii Moldova, adoptate de parlament la 31 iulie, care prevedeau interdicția pentru membrii partidelor considerate neconstituționale – cum a fost cazul “Șor” – de a candida la alegeri.

Teoretic, acest lucru înseamnă că Tauber și alți membri ai partidului “Șor”, acum dizolvat, ar putea candida la viitoarele alegeri locale din Moldova, programate pentru luna noiembrie.

Tauber însăși a anunțat la 20 septembrie că va candida la funcția de primar al orașului Bălți în calitate de candidat independent, dar comisia electorală din Bălți a refuzat să o înregistreze.

Marina Tauber este învinuită în dosarul finanțării ilegale a partidului “Șor”, potrivit căruia aceasta a primit ilegal peste 9,7 milioane de lei pentru campania sa electorală în cadrul alegerilor primarului de Bălți din 2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *