Actualitate

Curtea de Apel Chișinău are doi noi judecători. Cine sunt ei?

Decretul a fost promulgat la data de 22 noiembrie curent și a fost făcut public pe site-ul Președinției, transmite Știri.md.

Sergiu Daguța a fost propus de plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Anterior, Daguța a fost judecător specializat în materie de drept civil la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, începând cu 1 ianuarie 2019. Prin Decretul Președintelui RM nr. 1310-IV din 26 septembrie 2007, a fost numit în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă. Boris Talpă a fost înaintat președintelui Maia Sandu pentru a fi numit la CA Chișinău de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 5 octombrie.

Începând cu 1 ianuarie 2017, Talpă a fost judecător la judecătoria Criuleni. Ulterior, prin Hotărârea nr. 255/13 din 22 mai 2018, a fost prelungit termenul de detașare a lui Boris Talpă de la Judecătoria Criuleni, în vederea exercitării funcției de șef al Centrului Informații Juridice în cadrul Institutului Național al Justiției, cu 18 luni, începând cu data de 2 iunie 2018.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.