Social

Dacă aş fi ministrul Afacerilor Interne

Lângă mine se opreşte o mamă cu fiica sa de vreo şase ani. Bucuroasă că ştie, fetiţa îi zice mamei „acum e roşu, trebuie să aşteptăm!”. Mama îi zâmbeşte, iar eu dintr-o parte mă bucur că avem copii educaţi. Totul bine până când o altă doamnă şi vreo două puştoaice grăbite se pornesc să traverseze strada în clipa în care o maşină trecea la verde. Doamna s-a oprit în mijlocul drumului şi l-a făcut bou pe ală, chiar dacă ea stătea pe roşu în centrul benzii. Şoferul enervat a claxonat-o, iar fetele au zburlit-o din loc. Astfel de situaţii se întâmplă zilnic.

Dacă aş fi ministrul Afacerilor Interne, aş scoate o lună poliţiştii în stradă ca să fie amendaţi absolut toţi cei care încalcă regulile, fie că e vorba de pietoni, fie de şoferi. În Moldova, în fiecare al treilea accident este implicat un pieton şi asta se întâmplă de cele mai dese ori în circumstanţele descrise mai sus. Eu nu prea înţeleg cu ce se ocupă reformatorul Roibu şi nici cu ce s-a ocupat fostul ministru Catană. Ori MAI e un sistem atât de înrădăcinat, încât şi foştii comisari precum Botnari, Gumeniţă mai sunt cap de afiş? Acest lanţ trebuie rupt mai devreme sau mai târziu.

De ce se tem toţi de reforme, că mai apoi societatea o să facă panică? În Georgia amenda pentru traversarea neregulamentară a străzii constituie 50$. Ori ne este bine să trăim într-o turmă fără reguli? Conform site-ului MAI, la 30 martie, nu a avut loc nici o luare de mită şi nici o tentativă de corupere. Pe zero stăm şi în luna curentă, şi voi ziceţi că avem o poliţie coruptă? Nu vorbiţi „fără să vă documentaţi”.

www.andreifornea.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *