Politică

Dacă România primește submarine, rolul Turciei în NATO ia sfârșit

Cumpărarea mai multor nave de suprafață pentru România ar avea, desigur, sens, dar ce poate însemna cumpărarea de submarine?

Este întrebarea pe care și-o pune publicația grecească de analiză militară GeoStratigica.

Nu spunem că grecilor nu prea le place să bage bățul prin gard pe tema asta, mai ales că vorbim de vecinii turci. Și totuși, o parte de adevăr există.

“România: Dacă primește submarine, înseamnă că Turcia este terminată în NATO, deoarece Marea Neagră a fost până acum un domeniu turcesc și rusesc”, scrie publicația, pornind de la informația că România va cumpăra submarine franceze, cel mai probabil celebrele Scorpio.

“Bucureștiul va intra în procesul de achiziție de submarine pentru Marea Neagră, și este evident că aici există o presiune din partea Occidentului.

Achiziționarea altor nave de suprafață pentru România ar avea, desigur, sens, dar ce poate însemna achiziționarea de submarine?

O persoană care are cunoștință de acest raport spunea pentru geostratigika.gr că România este presată de NATO să joace rolul Turciei în regiune.

Americanii văd că Turcia nu este dispusă să… se despartă de Rusia, așa că plănuiesc să o „înlocuiască” în operațiunile din Marea Neagră cu România.

Nu este exagerat să susținem că, dacă România va primi în sfârșit submarinele franceze despre care vorbește, va însemna că Turcia va fi cu un picior în afara (adică marginalizată) nucleului operațional al NATO.”, comentează site-ul grecesc.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.