CSI / RusiaExterne

Dacă rușii vor face parade în orașele ocupate „vor pune cruce pe 9 mai”. Zelenski, despre marșurile victoriei, planificate de ocupații ruși

Dacă rușii vor desfășura evenimente dedicate Zilei Victoriei în orașele ucrainene ocupate, localnicii vor începe să urască evenimentul, afirmă președintele Ucvrainei. Potrivit lui, se cunoaște deja despre asemenea planuri, inclusiv la Harkov și Herson.

Potrivit liderului de la Kiev, Kremlinul ar putea comite o greșeală dacă va lua astfel de decizii. Volodimir Zelenski este de părere că militarii deja și-au compromis limba după ce au atacat regiunile unde este vorbită mai mult, iar dacă vor organiza marșuri, „vor pune cruce pe 9 mai”.

„Cred că aceasta este o mare greșeală a Rusiei, o mare greșeală în istoria Federației Ruse, precum și lupta pentru limba rusă. Oameni din estul țării noastre sunt uciși pentru limba rusă, cei mai mulți fiind vorbitori de limbă rusă. Aceeași problemă va fi de 9 mai. Aceasta este din nou o mare greșeală a Federației Ruse. Dacă pe 9 mai vor organiza parade în orașele ucrainene ocupate – vor pune cruce pe ziua de 9 mai în general și în special în Ucraina”, afirmă președintele ucrainean.

Miercuri, presa apropiată Kremlinului anunța despre un marș dedicat Zilei Victoriei, care va avea loc la Mariupol, unul dintre cele mai devastate orașe ucrainene, aflat sub ocupație de o lună și aflat în criză umanitară. Informațiile erau difuzate cu referire la declarațiile oficialilor locali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *