Sport

Dacia Arena – primul stadion din Europa care are numele unei mașini

Inaugurarea oficială a acestui stadion multifuncțional a avut loc exact la șapte ani de la semnarea unui acord de colaborare între echipa de fotbal și Dacia.

Cei șapte ani de colaborare dintre clubul sportiv Udinesse și producătorul de automobile Dacia Renault au fost sărbătoriți prin inaugurarea oficială a celui mai modern stadion din Italia – Dacia Arena. Evenimentul a coincis și cu unul dintre cele mai importante meciuri din seria A pentru echipa din regiunea Friuli – Venezia Giulia: Udinesse – A.S. Roma. Deși meciul s-a încheiat în favoarea echipei oaspete, Franco Soldati, președintele clubului Udinesse Calcio, este încântat de inaugurarea oficială a stadionului: ”Suntem mulțumiți că am putut să avem sigla Dacia și pe acest stadion, deoarece este o societate cu care avem o colaborare foarte bună și am învățat foarte multe din această experiență, mai ales la nivel comercial. Suntem un club mai mic, de provincie, ne-am făcut un stadion al nostru și vrem să ne implicăm în cât mai multe activități sportive și commerciale, pe care să le facem cunoscute la nivel național și internațional” a declarat pentru Radio România Actualități, Franco Soldati.

Sigla Dacia se regăseşte pe tricourile jucătorilor de la Udine din 2009 și – conform contractului de sponsorizare – va rămâne astfel până în anul 2020.

Dacia – o mașină pentru familii, Dacia Arena – un stadion pentru familii

Dacia Arena, după lucrările de restructurare, oferă 25.000 de locuri, toate acoperite și colorate și aduce ca noutate – locuri pentru familii, la fel ca și bilete mai convenabile ca preț pentru cei care vor să urmărească meciurile împreună cu copii. În plus, clădirea – care are forma unui diamant – găzduiește un centru multifuncțional cu un club house, un business center și mici restaurante în care suporterii să mănânce ceea ce doresc și să vină la Dacia Arena nu numai pentru a vedea partita, ci și din plăcere. Conducerea clubului Udinesse promite că vor fi deschise nu peste mult timp și câteva săli de gimnastică, de aerobic și dans, la fel cum în incinta stadionului se vor organiza periodic concerte sau alte evenimente culturale. Întreagul proiect a costat 35 de milioane de euro.

”Dacia este marca pe care vrem să punctăm în Italia prin Udinesse. Ideea este aceea de a împărți valorile. Udinesse ca echipă are multe valori asemănătoae cu cele ale mașinii Dacia. Stadionul este conceput pentru familii, la fel ca și Dacia noastră” a explicat pentru Radio România Actualități, Bernard Chretién, director general al societății Renault Italia.

”Colaborarea cu Udinesse s-a născut în urmă cu 7 ani, adică în 2009. Este o colaborare care funcționează foarte bine și este bazată pe patru valori: generozitate, concretețe, pasiune și dinanism. Aceste rezultate ne determină să continuăm” povestește pentru Radio România Actualități Francesco Fontana Giusti, director comunicare și imagine în cadrul societății Renault Italia.

Primul stadion din Europa care are numele unei mașini

”Este vorba de doi ani de lucru până am reușit să terminăm modernizarea acestui stadion. Este o foarte frumoasă oportunitate pentru noi de a promova brandul Dacia și mai bine pe piața italiană” mai spune Francesco Fontana Giusti, completând că Dacia Arena este și ”primul stadion care are numele unei mărci de mașini în Italia, dar și în Europa și asta într-o țară în care nu se produce acest autoturism. Deci este ceva nou în acest sector, de altfel cum a fost și inițiativa de a introduce Dacia ca sponsor al acestei echipe, ceea ce a dus la rezultate de necrezut”.

Numele fostului stadion Friuli a fost ales de Udinesse. ”Arena există deja în lumea sportului, dar nu alături de o marcă de autoturisme. Dacia ne-a venit imediat, deoarece este o poveste de iubire dintre Dacia și Udinesse” mărturisește Francesco Fontana Giusti.

În conferința de presă de la inaugurarea oficială, Francesco Fontana Giusti, reprezentantul de la Renault Italia, a subliniat că ”Dacia Arena este un complex modern conceput ad hoc pentru familii, cu spații și activități dedicate în special familiilor, așa cum gama de autoturisme Dacia a fost gândită pentru familie. Nu este o întâmplare că împreună cu Udinesse am sărbătorit anul acesta Dacia Family Project”.

De partea cealaltă, Stefanno Campoccia, vicepreședintele clubului Udinesse Calcio a comparat stadionul – în cadrul conferinței de presă – ”cu o structură de aur”. În plus Stefanno Campoccia a mai precizat pentru Radio România Actualități că acest stadion este european și pentru faptul că: ”Dacia era numele țării voastre în trecut, dar face parte dintr-o tradiție, dintr-un lanț automobilistic care pleacă de la Paris și se oprește la Udine. Deci este foarte interesantă această legătură dintre Franța, Italia și România”.

Totodată, Dacia Arena oferă suporterilor posibilitatea de a vedea foarte bine meciul, oriunde s-ar afla ei. Tocmai de aceea numai la meciul de duminică dintre Udinesse și AS Roma, sectorul destinat oaspeților era ocupat de peste 4.000 de suporteri, care au venit de la 1000 de km distanță pentru a vedea acest meci pe cel mai modern stadion din Italia.

Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *