Actualitate

(DE CE?) A fost PERMISĂ comercializarea produselor de tip FAST FOOD în apropierea ȘCOLILOR

Prevederea de a intervice vânzarea produselor fast food aprobată de Parlament și de Guvern, acum un an, a fost exclusă de Guvern din proiectul de lege privind produsele alimentare. Asta după ce timp de un an de zile, chiar dacă a intrat în vigoare, legea nu a fost aplicată, iar produsele de tip fast food continuau să fie comercializate.

Autoritățile susțin că protecția sănătăţii preşcolarilor şi elevilor nu va fi efectuată prin introducerea restricţiei la comercializarea unor produse, ci prin informarea amplă atît a părinţilor, cît şi a copiilor. Potrivit autorităților, în instituţiile de învăţămînt vor fi organizate programelor şcolare care vor informa despre avantajele de folosire a alimentelor sănătoase şi efectele negative ale consumului celor nerecomandate copiilor.

În același timp, a fost introdusă modificarea care prevede că prepararea, comercializarea şi distribuirea produselor alimentare, inclusiv a băuturilor răcoritoare şi energizante, nerecomandate preşcolarilor şi elevilor este „interzisă minorilor sub vîrsta de 18 ani”. 

TIMPUL.MD via NOI.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *