Actualitate

Declarații îngrijorătoare din Ucraina: Rămânem fără muniție și depindem de armamentul livrat de Occident

Adjunctul serviciului de informații al armatei ucrainene, Vadim Skibitsky, a declarat pentru The Guardian că Ucraina pierde în fața Rusiei pe câmpul de luptă și depinde aproape în totalitate de armamentul livrat de Occident pentru a respinge ofensiva rușilor.

“Acesta este acum un război al artileriei. Viitorul este decis acum pe front și pierdem în termeni de artilerie”, a declarat adjunctul serviciului de informații al armatei Ucrainei.

”Totul depinde acum de ceea ce ne oferă (vestul)”, a spus Skibitsky.

”Ucraina are o piesă de artilerie la 10 până la 15 piese de artilerie rusă. Partenerii noștri occidentali ne-au oferit aproximativ 10% din ceea ce au.”

Skibitsky a subliniat necesitatea ca Occidentul să furnizeze Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a distruge piesele de artilerie rusă de la distanță.

Potrivit oficialului, Ucraina folosește între 5.000 și 6.000 de cartușe de artilerie pe zi. ”Aproape am epuizat toată muniția noastră (de artilerie) și acum folosim obuze standard NATO de calibru 155”, a mai spus el.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, declara săptămâna trecută că între 60 și 100 de soldați ucraineni mor în fiecare zi și alți 500 sunt răniți. Ucraina a ținut secret numărul total al pierderilor sale militare.

Blinken denunță înscenarea procesului în care au fost condamnați la moarte cei trei luptători străini din estul Ucrainei

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a denunțat așa-zisul proces în care doi bărbați britanici și un cetățean marocan capturați în timp ce luptau în armata ucraineană la Mariupol au fost condamnați la moarte de oficiali pro-ruși și a cerut respectarea normelor de drept internațional în ce privește prizonierii de război.

”Suntem profund îngrijorați de relatările privind un proces înscenat și de sentințele împotriva combatanților legali care servesc în forțele armate ale Ucrainei. Facem apel la Rusia și apropiații săi să respecte dreptul internațional umanitar, inclusiv drepturile acordate prizonierilor de război”, a transmis secretarul de stat american Antony Blinken, într-un mesaj pe twitter.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *