Actualitate

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni donează cărți și echipament sportiv deținuților minori dintr-un sat din R. Moldova

Donația constă în manuale școlare, dicționare, CD-uri și cărți de beletristică, precum și mingi și alt echipament sportiv. "Chiar dacă se află în detenție, acești copii nu trebuie excluși din societate", a declarat Bogdan Stanoevici, în cadrul unei conferințe de presă. ‘Toți greșim. E bine să ne gândim la ceea ce putem face pentru ei atâta vreme cât își vor ispăși pedeapsa, să înțeleagă că nu-i putem exclude din societate, dar, cel mai important, ca atunci când vor ieși să fie integrați în viața normală’, a declarat el.

Bogdan Stanoevici a mai declarat că aceasta este prima sa vizită în această funcție în Republica Moldova și că data nu a fost aleasă întâmplător, având în vedere că se împlinesc și 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România de la 27 martie 1918. ‘Ziua este extrem de importantă, nu numai pentru mine, pentru că vorbim despre o aniversare importantă a Unirii Basarabiei cu România. Pentru mine este și primul contact de pe poziția de ministru al românilor de pretutindeni și am ținut ca vizita să aibă loc în această zi tocmai din cauza aniversării pe care o reprezintă’, a declarat el.

Bogdan Stanoevici a depus joi și o coroană de flori la monumentul victimelor comunismului din Chișinău și are prevăzute întrevederi oficiale cu membri ai guvernului de la Chișinău.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *