ActualitatePolitică

Deputații din UTA Găgăuzia se opun deciziei autorităților de la Chișinău de a interzice simbolistica de război a Rusiei fasciste

Adunarea Populară din UTA Găgăuzia a adoptat vineri, 8 aprilie 2022, o declarație prin care solicită Parlamentului de la Chișinău să anuleze decizia privind interzicerea așa-zisei panglici a Sfântului Gheorghe pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai mult, deputații din Adunarea Populară de la Comrat au insinuat că parlamentarii Republicii Moldova ar fi trebuit să se consulte cu ei înainte de a lua asemenea decizii.

Noi, deputații Adunării Populare a Găgăuziei, considerăm că Parlamentul R. Moldova, prin interdicția sa, scindează societatea și, de fapt, introduce cenzura politică. Această decizie va avea, fără îndoială, un impact negativ asupra relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Ceea ce reprezintă o acțiune inacceptabilă. Respectiva decizie a Parlamentului Republicii Moldova a fost luată fără consultări și fără acceptul Adunării Populare din Găgăuzia”, se arată în declarație, potrivit unui comunicat al Adunării Populare din UTA Găgăuzia.

Amintim că săptămâna trecută, Parlamentul R. Moldova a aprobat o modificare a legislației prin care au fost interzise simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Printre acestea se numără și panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca și panglica „Sfântului Gheorghe”, dar și literele „Z”, „V” etc.  Astfel, persoanele fizice care se vor abate de la această lege riscă o amendă de până la 9.000 de lei moldovenești sau muncă neremunerată în folosul comunității până la 60 de ore, iar persoanele juridice – o amendă de până la 18.000 de lei moldovenești.

Amintim că marioneta rușilor din Chișinău, Igor Dodon a avut o reacție identică declarând că va încălca legea și va purta simbolica fascismului rusesc.

infoprut

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cine sunt „distinșii” membri ai acestei „adunări populare”? Câți oameni reprezintă ei? Vreo sută de mii maxim? Trebuie strânși de coaie acum tare de tot, ei și toți rusofonii care guiță prin RâMa cea vitează, poate acum își găsesc moldovenii ceva din demnitatea pe care o tot caută de 30 și ceva de ani. Minoritatea se supune MAJORITĂȚII. Niciodată invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *