Actualitate

Deputații PAS salută gestul socialistei Dolința de a pleca din PSRM, dar uită cum Natalia Davidovici (PAS) a refuzat să voteze pentru interzicerea simbolurilor fascismului rusesc

Unii deputati PAS au venit cu reactii, dupa ce Alla Dolinta a renuntat la mandatul de deputat si spune ca paraseste PSRM, fiind nemultumita de metodele, conceptul si retorica atat a conducerii, cat si a partidului. Cei din PAS spun ca apreciaza curajul ei, dar vor urmari parcursul ulterior al deputatei.

„Respect pentru curaj. Pentru azi – a luat o decizie corecta si necesara denuntand negarea realitatii si tacerea criminala si complicitara a PSRM si PCRM despre razboiul din Ucraina. Alti colegi sa ii urmeze exemplul si sa deschida ochii, sa nu se mai ascunda dupa deget. Desigur, ramane sa vedem parcursul ulterior al deputatei, daca “se va regasi” prin alte partide oponente”, a scris Alaiba pe facebook.

Si Radu Marian a venit cu o postare pe retelele de socializare, spunand ca este de apreciat gestul deputatului socialist, Ala Dolinta.

„Am facut acest apel in trecut si il mai facem inca o data. Indemnam BECS sa denunte public razboiul din Ucraina si sa condamne actele barbare comise de armata rusa in tara vecina. Daca nu o vor face, vor fi considerati sustinatori ai aceste invazii”, a mai adaugat deputatul PAS.

Deputatul BCS, Alla Dolinta, si-a depus cererea de demisie si totodata anunta ca paraseste Partidul Socialistilor. Aceasta ar fi nemultumita de metodele, conceptul si retorica atat a conducerii, cat si a partidului vizavi de razboiul din Ucraina.

Davidovici din PAS a ales să rămână loială fascismului rusesc și a refuzat să voteze pentru interzicerea simbolicii agresiunii ruse

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au aprobat ieri, cu 53 de voturi, proiectul de lege privind interzicerea în R. Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii negru-oranj, asociate cu agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Totuși, nu toți deputații PAS au votat pentru interzicerea acestor simboluri și pentru aplicarea unor amenzi usturătoare celor care vor încălca legislația, aplicată și în alte state.

Deputatele PAS Ana Racu și Natalia Davidovici, deși erau în sală în momentul votului, nu și-au exprimat opțiunile pentru proiectul propus de Lilian Carp.

„Sunt împotriva războiului din Ucraina. Îl consider ca un act răutăcios și nedrept, un adevărat dezastru pentru Ucraina, pentru cei dragi și rudele mele care locuiesc acolo și pentru noi toți. Desigur, sunt împotriva simbolurilor care cheamă la violență și război. În aceste vremuri dificile, societatea noastră trebuie să fie mai consolidată, unită și mai puternică. De aceea nu am participat la votul acestui proiect. Pentru unii, panglica Sf. Gheorghe a devenit un simbol al victoriei asupra fascismului, mai ales pentru persoanele în vârstă. Este dificil să explici acestor oameni că acest simbol a apărut de abia în zilele noastre și este folosit acum pentru a promova războiul, nu pacea.

Cred că nu a meritat introducerea acestei interdicții chiar acum, pentru a nu da motiv unor provocatori, care nu vor fi decât bucuroși, să folosească această ocazie pentru a continua să incite la ură și intoleranță în societatea noastră”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Natalia Davidovici.

Natalia Davidovici (PAS): Românii sunt fasciști

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *