Ultima oră

Deputatul Dumitru Diacov a fost decorat cu Ordinul Republicii

Potrivit instituției, decorația a fost acordată „pentru merite deosebite în consolidarea statalităţii Republicii Moldova și contribuţie substanţială la edificarea statului de drept, la promovarea valorilor democratice şi la instaurarea coeziunii şi concordiei în societate”.

Până în anul 1977, Diacov a lucrat ca redactor și redactor-șef de emisiuni la Televiziunea Moldovei. Activează apoi în organele de conducere ale Organizației Tineretului Comunist (Komsomol) sovietic. În perioada 1977-1979, este secretar la Comitetul de Komsomol a Comitetului de Stat pentru Radio și Televiziune, apoi devine instructor pentru ideologie la Comitetul Central al Organizaței de Komsomol din Moldova. Între anii 1981–1984, Dumitru Diacov lucrează ca șef de departament la Comitetul Central al Organizaței de Komsomol din Moldova.

Din anul 1984 a fost corespondent în RSS Moldovenească al cotidianului moscovit Komsomolskaya pravda (pe atunci organ oficial al tineretului comunist din URSS). Sosește apoi la Moscova, în calitate de consilier al Secretarului Comitetului Central al Organizației de Komsomol din URSS (Moscova) (1986-1988).

În anul 1993 revine în Republica Moldova, activând timp de un an în calitate de consilier și șef al Departmentului Politic al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. În anul 1994, Dumitru Diacov este ales deputat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului Democrat Agrar din Moldova,

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *