Actualitate

Descoperirea care ne va face să învățăm matematica

Studiul a fost realizat pe un număr de 51 de studenţi. Aceștia, au efectuat diferite clacule matematice, iar apoi, aproximativ jumătate dintre ei au fost supuşi unor acţiuni de stimulare electrică a creierului, potrivit realitatea.net

Astfel, după cinci sesiuni de exerciţii de matematică, rezultatele au fost uluitoare. Studenţii care au fost supuşi acţiunilor de stimulare electrică a creierului au început să calculeze și să înveţe mai rapid. De altfel, profesorii au stabilit că aceştia şi-au îmbunătăţit abilităţile cu circa 30%, în medie, iar performanţele s-au păstrat şi după şase luni.

Doctorul Roi Cohen Kadosh, liderul echipei de profesori şi al departamentului de psihologie experimentală, de la Universitatea Oxford, a precizat că obiectivul acestui experiment este unul cât se poate de simplu.

"Sperăm să îmbunătăţim performanţele celor care stau prost la capitolul matematică. Metoda este una sigură, ieftină şi care necesită o intervenţie limitată asupra oamenilor. Stimulăm acea parte a creierului care se ocupă cu calculele matematice", spune Kadosh.

Este neclar modul în care stimularea electrică afectează creierul, dar tomografiile arată că aceste stimulări fac ca creierul să fie mai oxigenat.

Timpul. md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *