Actualitate

Destabilizări și MINCIUNI. Rusia anunță ”mobilizare generală” în Republica Moldova. Ce spun autoritățile

Ministerul Apărării califică drept false informațiile apărute în presa rusă și canalele de Telegram rusești, precum că „președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare în toată țara”, pentru a implica țara noastră în războiul din Ucraina, început nemotivat de către Rusia, transmite Realitatea.md.

„Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă,  precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara – este falsă”, se menționează în comunicatul emis de către Ministerul Apărării.

De asemenea, ministerul Apărării, precizează că, potrivit Legii privind regimul stării de urgență, de asediu și de război: mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război.

„Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală. În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării. Îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea”, se mai menționează în nota informativă.

Totodată, s-a solicitat o reacție și de la Președinție, încă în dimineața zilei de astăzi, 3 octombrie. Purtătoarea de cuvânt a șefei statului, Sorina Ștefârță, a precizat că „urmează să revină cu un comentariu”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Iată adevărata față a РУЦКИЙ МИР ! Orce animal are careva demnitate, aceștea nic animale nu pot fi numite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *