CSI / Rusia

Detalii macabre despre moartea pasagerilor din avionul prăbuşit în Egipt. S-au descoperite traume provocate de explozie

La aproximativ 20-25 de victime din rândul pasagerilor au fost descoperite arsuri şi traume de natură explozivă, scrie The Times, citând o sursă apropiată anchetei.

Anterior, şi postul de televiziune rusesc LifeNews, cu referire la concluziile experţilor medico-legali, a susţinut că pasagerii din coadă avionului, care s-a prăbuşit în Egipt, ar fi prezentat „leziuni explozive” şi arsuri pe 90 la sută din suprafaţă corpului. Totodată, cei care stăteau în partea din faţă a navei, au primit contuzii în zona pieptului şi abdomenului, precum şi fracturi multiple ale membrelor superioare şi inferioare dar şi leziuni ale organelor interne. Decesele au avut loc că urmare a pierderii acute de sânge, şocului şi rănilor deschise în zona capului.

De asemenea, o sursă anonimă a The Times a spus că traumele de naturia „explozivă” nu au fost găsite la toţi pasagerii. „Cele mai multe dintre răni au fost provocate de impactul puternic al unor obiecte contondente, răni sfâşiate şi fracturi, imagini corespunzătoare unei căderi de la înălţime mare”.

Aceeaşi sursă a declarat că în trupurile pasagerilor s-au găsit fragmente de corpuri străine, dar cercetătorii au explicat că „şrapnelul” nu are origine externă (faţă de avion), fiind mai degrabă fragmente de nava.

Potrivit sursei, se pare că atunci când presiunea a crescut brusc, oamenii au fost efectiv jupuiţi de piele. „Acest fapt ne duce la presupunerea că avionul s-a rupt în aer şi a căzut cu viteză mare” – a conchis sursă.

Presă rusă presupune că accidentul putea fi declanşat de o explozie a rezervoarelor de combustibil sau declanşat de un dispozitiv neidentificat exploziv.

La examinarea iniţială a fragmentelor aeronavei nu s-au relevat urme de influenţă externă. Cu toate acestea, explozia ar putea avea loc la bordul aeronavei. În favoarea acestei ipoteze este faptul că, potrivit înregistrărilor cutiilor negre, situaţia specială la bord a apărut dintr-o dată şi s-a dezvoltat rapid. Cu doar patru minute înainte de tragedie, echipajul purta cu controlorii de trafic aerian discuţii obişnuite, transmiţând că zborul se desfăşoară în mod normal.

Amintim, avionul de pasageri al companiei „Kogalimavia” s-a prăbuşit pe 31 octombrie în nordul Peninsulei Sinai la scurt timp după decolare. Toate cei 217 pasageri (inclusiv 25 de copii) şi şapte membri ai echipajului au fost ucişi. Aproape toate victimele sunt cetăţeni ruşi.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *