Economie

Deţinătorii de carduri Victoriabank pot achita facturile prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay)

Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice MPay permite achitarea serviciilor prin intermediul mai multor instrumente: carduri bancare, terminale de plată, internet banking şi în numerar. Clienţii Victoriabank vor opera plăţi electronice pentru servicii publice prin pagina electronică mpay.gov.md. În cazul plăților în numerar, clienţii care nu au acces la internet se pot adresa la ghişeele Victoriabank. De acest serviciu va putea beneficia şi mediul de afaceri, care în activitatea lor comercială au nevoie să perceapă plăți pentru serviciile prestate, dar și să achite pentru serviciile consumate. 

Potrivit Preşedintelui BC „Victoriabank” S.A., Natalia Politov-Cangaş, serviciul guvernamental de plăți electronice MPay aduce mai multe oportunităţi pentru populaţie şi, în rezultat, va stimula piaţa cardurilor bancare: „oamenii vor putea mai uşor să-şi gestioneze timpul, pentru că doar câteva click-uri, la orice oră, vor facilita achitările pentru diferite servicii publice. Este o iniţiativă care va produce schimbări în comportamentul clienţilor, prin promovarea culturii utilizării cardului bancar şi a avantajelor achitării cu acesta.”

Directorul Direcţiei Trezorerie, Alexandru Cumatrenco, spune că Victoriabank a întreprins mai mulţi paşi pentru ca oamenii să aibă soluţii de alternativă atunci când vine vorba de plata pentru diferite servicii publice. „Clienţii Victoriabank, deja de 4 ani pot achita direct la bancomatele şi ghişeele băncii unele din serviciile publice, de exemplu cazierele judiciare, la fel şi amenzile rutiere. Totuşi MPay vine cu noi oportunităţi şi ne bucurăm că de aceste oportunităţi vor putea beneficia şi clienţii noştri. Menţionez că în anul 2011,Victoriabank în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, a lansat un serviciu atât pentru persoane fizice cât şi juridice, deţinătoare de autoturisme, care au nevoie de caziere contravenţionale şi certificate emise de MAI cu posibilitatea achitării acestora direct la bancomatele băncii”, a mai adăugat Alexandru Cumatrenco.

Cu MPay, la prima etapă, cetățenii vor putea achita on-line serviciile ÎS „Cadastru”, serviciile ÎS „Registru”, taxa pentru e-Cazier, taxa pentru procurarea mijloacelor de identificare a animalelor domestice, amenzile rutiere și  tarifele pentru obținerea duplicatelor și extraselor de acte de stare civilă. Pentru achitare, se selectează Serviciul de pe Portalul Guvernamental al Serviciilor Publice, accesând servicii.gov.md, şi se completează cererea online. Serviciul va calcula suma spre plată și va propune clientului diferite modalităţi de plată prin MPay.

La sfârșitul operațiunii serviciul va veni cu o confirmare de plată. Prin intermediul MPay pot fi achitate și serviciile off-line, comanda cărora se efectuează la ghișeul instituțiilor publice. Pentru aceasta se accesează pagina mpay.gov.md, se selectează serviciul și se introduce numărul comenzii, cererii sau a procesului verbal, după care se face achitarea în mod obişnuit, ca la oricare terminal de plată.

De-a lungul anilor Victoriabank a acordat o atenţie sporită proceselor de deservire a clienţilor. Astăzi portofoliul Victoriabank include o listă de servicii care le permite clienţilor să gestioneze relaţia cu Banca direct de acasă sau de la cel mai apropiat bancomat Victoriabank.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *