CSI / Rusia

Dezvăluirile serviciilor secrete americane despre Putin

Vladimir Putin ar avea un stadiu avansat de cancer şi a fost supus unor tratamente specifice pentru această maladie în aprilie anul trecut, scrie Newsweek, care citează 3 surse la nivel înalt cu cunoştinţe directe despre dosar, fiind vorba despre un raport al serviciilor secrete americane.

Raportul confirmă, de asemenea, o tentativă de asasinat căreia liderul rus ar fi supravieţuit în martie trecut. Kirilo Budanov, şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, a vorbit despre această tentativă de asasinat la sfârşitul lunii mai.

De ceva vreme, zvonurile despre presupusa boală a lui Putin se înteţes, iar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a hotărât să le dezmintă într-un interviu la televiziunea franceză.

Articolul din Newsweek nu precizează despre ce tip de tumoare este vorba, în timp ce serviciile de informaţii revizuiesc toate apariţiile video ale preşedintelui rus, care sunt scanate regulat şi atent pentru a afla indicii despre sănătatea sa.

Sursele citate de Newsweek ar aparţine a 3 agenţii de informaţii diferite: „Unul aparţine DNI, unul este fost ofiţer al Forţelor Aeriene, iar unul este de la Defense Intelligence Agency”, se arată în document.

Potrivit acestor surse, „izolarea liderului rus face din ce în ce mai dificilă înţelegerea exactă a stării de sănătate a preşedintelui rus”, dar „la Kremlin, simţind că se apropie sfârşitul, lupta pentru putere nu a fost niciodată atât de intensă”. Acest lucru, în opinia lor, face ca viitorul să fie „imprevizibil” în ceea ce priveşte desfăşurarea războiului din Ucraina, dar face perspectiva unui război atomic mai puţin probabilă.

„Putin este bolnav? Cu siguranţă, da. Dar nu trebuie să ne punem într-o poziţie de aşteptare şi să încetăm să fim proactivi. Orice vid de putere după Putin ar putea fi extrem de periculos pentru lume”, a declarat fostul ofiţer al Forţelor Aeriene pentru Newsweek.

Şi declaraţiile citate către reprezentantul DIA coincid: „Putin este cu siguranţă bolnav. Dacă el este destinat să moară în curând, este însă o chestiune de speculaţie pură. Cert este că este încă periculos şi că, dacă moare, va urma o perioadă de haos. Trebuie să ne concentrăm asupra acestui lucru şi să fim pregătiţi”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *