Sănătate

Dieta care te face mai fericită

Dieta îmbunătăţeşte capacitatea de funcţionare a vaselor de sânge, combate inflamaţiile şi repară distrugerile la nivel celular, toate aceste elemente reducând riscul de apariţie a depresiei.

Cercetătorii au descoperit că în cazul persoanelor care suferă de depresie, dieta mediteraneană poate reduce simptomele. Motivul? Un regim alimentar bogat în acizi graşi Omega 3 este asociat cu o stare de spirit mai bună. Potrivit cercetătorilor spanioli de la Universitatea din Cordoba , elementul esenţial al dietei este uleiul de măsline care poate bloca genele care cauzează inflamaţii în organism. Este indicat şi consumul ridicat de peşte deoarece acesta este o sursă bună de acizi graşi Omega-3.

Studiile recente efectuate au descoperit că alimente cum ar fi fructele, legumele, seminţele oleaginoase, cerealele şi uleiul de măsline (toate componente-cheie ale dietei ) au un efect pozitiv asupra dispoziţiei, aşa că pot ajuta bolnavii de depresie. Cercetătorii au luat în considerare 8 caracteristici esenţiale ale dietei: un consum moderat de alcool şi produse lactate, un consum scăzut de carne şi cantităţi mari de legume, fructe, nuci, cereale şi peste.
S-a demonstrat că bolnavii de depresie au deseori o deficienţă de vitamine din grupul B şi acid folic. Acidul folic este deosebit de important în prevenirea depresiei. O lipsă de acid folic la bolnavi poate chiar reduce eficienţa antidepresivelor. De aceea este important ca bolnavii să-şi propună să consume alimente bogate în acid folic, adică legume verzi şi leguminoase.

Alte studiile făcute până acum au evidenţiat că dieta mediteraneană reduce riscul de declanşare a maladiilor cardiace, a diabetului, a astmului şi a cancerului.

Sursa: csid.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *