Sănătate

(DIETĂ) Detox de toamnă: Cura cu prune

Proaspete, cât şi uscate, prunele au în compoziţie fitonutrienţi de tipul fenolilor (acidul clorogenic şi neoclorogenic), care acţionează ca antioxidanţi, neutralizând radicalii de oxigen, precum radicalul superoxid, foarte dăunător pentru orgaismul uman şi prevenind oxidarea grăsimilor. Cresc capacitatea de absorbţie a fierului în organism. În prezenţa vitaminei C, în cantitate mare în prune, fierul este mai bine absorbit de către organism.”

Cum depistaṭi cele mai bune prune

Prunele bine coapte, a căror pieliţă este cât mai închisă la culoare, fapt ce dovedeşte prezenţa pigmenţilor cu efect antioxidant puternic.

Ce beneficii are cura cu prune

reglează activitatea pancreasului
reglează greutatea corporală
sunt un activ stimulent digestiv
previne constipaţia
curăţă colonul
reglează flora intestinală
previne şi tratează infecţiile virale
menţine a sănătăţii ochilor
previne maladia Alzheimer
previne ateroscleroza si osteoartroza
previne astmul
previne cancerul

Cura cu prune presupune consumul a 400-500 de grame de prune, împărţite în mai multe porţii ce se consumă pe parcursul întregii zile. Cura trebuie ţinută cel puţin 2 săptămâni şi cel mult 4.

Specialiştii în nutriţie au descoperit că 150-300 de grame de prune sunt un excelent stimulent digestiv dacă sunt consumate cu 15 minute înainte de masă, iar dacă sunt consumate după masă ajută la evitarea deranjamentelor digestive.

Şi mai avem un motiv foarte puternic pentru care ar trebui să le consumăm cât mai mult posibil: întăresc sistemul imunitar şi ajută în lupta contra infecţiilor sau a formaţiunilor tumorale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *