Justiție

Din nou după gratii! Un bărbat își va petrece următorii 13 ani în închisoare pentru acțiuni sexuale

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru acțiuni cu caracter sexual săvârșite în privința unei copile de 11 ani, în curtea unui bloc locativ. Individul a comis fapta chiar în ziua în care a fost eliberat din penitenciar după executarea pedepsei pentru infracțiuni săvârșite anterior, scrie Realitatea.md.

Astfel, în cadrul unui comunicat de presă al Procuraturii Generale (PG) se menționează că procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la 21 decembrie 2022, pe timp de seară, în timp ce se afla într-un oraș din centrul țării, a consumat alcool și a urcat într-un autobuz.

În timp ce mergea a adormit, iar când s-a trezit a coborât din mijlocul de transport și a mers în curtea unui bloc din apropiere. Acolo a observat o copilă minoră și, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra și de a-și exprima voința, prin constrângere psihică și fizică a săvârșit față de aceasta acțiuni cu caracter sexual.

Inculpatul și-a recunoscut vina. Cauza în privința acestuia a fost examinată în procedură simplificată. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *