Ultima oră

Directorul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ reținut de oamenii legii: A cerut 3 MII EURO MITĂ pentru a angaja un pădurar

Cei doi au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie din cadrul MAI, fiind bănuiţi de comiterea coruperii pasive.

Iniţial, respectiva cauză penală a fost iniţiată pe numele directorului întreprinderii, care începând cu luna septembrie 2015 a pretins de la o persoană 3 mii de euro pentru a-i angaja fiul în calitate de maistru – pădurar în cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ.

Imediat pe această cauză penală au fost autorizate o serie de măsuri speciale de investigaţie, fiind documentate acţiunile de complicitate la comiterea infracţiunii de corupere pasivă a fiului directorului. În concret, la indicaţia tatălui, acesta s-a întîlnit cu bărbatul care vroia sa-şi angajeze feciorul în calitate de pădurar, primind în două tranşe suma extorcată. Imediat după primirea sumei, fiul directorului a fost reţinut și a recunoscut că a primit bani.

În cadrul percheziţionării automobilului acestuia a fost depistată o armă de model „Benelli” calibru 12 mm, încărcată cu cartuşe, fără a deţine permis de port armă, aceasta fiind ridicată pentru verificare.

Concomitent cu reţinerea fiului, procurorii l-au reţinut şi pe tatăl acestuia – directorul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ”. Operaţiunea de reţinere a ultimului a avut loc în comuna Lipnic din raionul Ocniţa, unde acesta deţinea construcţii agricole. Fiind demarate percheziţii la construcţiile respective şi autoturismul personal al directorului, a fost depistat şi ridicat un lot impunător de arme de vînătoare cu ţeavă lisă şi cartuşe, inclusiv şi arme cu ţeavă ghintuită, păstrate în condiţii necorespunzătoare, o parte din ele, fără acte de provenienţă sau permise de port armă.

Bănuiţii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore şi plasaţi în Izolatorul de Detenţie Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti, iar astăzi, procurorii anticorupţie urmează să adreseze instanţei de judecată demersuri prin care vor solicitata plasarea bănuiţilor în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Pentru această infracţiune, legislaţia prevede închisoarea de la 5 al 10 ani cu amendă de până la 160 mii lei, cu privarea de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate de la 7 la 10 ani. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *