Actualitate

DOC / Asociația restaurantelor către FMI: Mediul dificil va determina agenții economici să își reorienteze investițiile în alte țări

De asemenea, în scrisoare se menționează că aprobarea deciziei, luate în ansamblu cu majorările promise la electricitate și gaz, vor avea efect negativ atât pentru consumatorii de rând, cât și pentru angajații din acest sector.

Asociația Națională a Restaurantelor susține că începând cu 1 octombrie 2018, când a fost aprobată cota TVA de 10% pentru restaurante, hoteluri și cafenele, au fost înregistrate mai multe realizări pozitive, cum ar: fi majorarea salariilor, menținerea prețurilor la serviciile prestate, menținerea la același nivel a contribuțiilor la bugetul de stat, cu potențial de creștere pe viitor.

La fel, se menționează că, din punct de vedere regional, TVA-ul propus de 20% pentru serviciile de alimentație publică ar fi printre cele mai înalte din Europa.

În acest context, Asociația MAR a solicitat inițierea unui dialog până la ratificarea acordului cu Fondul Monetar Internațional, pentru oferirea posibilității expunerii poziției HORECA.
 

FMI Invitatie La Dialog by Nionela Dioguta on Scribd

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *