Actualitate

DOC/ Iulian Groza, desemnat de Maia Sandu, în calitate de membru al Consiliului Suprem de Securitate

Un decret în acest sens a fost semnat la 16 februarie. Anterior, poziția era ocupată de Tatiana Răducanu, judecător în demisie, președinte al consiliului de administrare al Asociației obștești „Centrul de Resurse juridice”.

„Suntem încrezători că participarea colegului nostru în cadrul CSS va contribui la creșterea rolului societății civile în procesul de reformare, monitorizare și realizare a politicilor de securitate a Republicii Moldova”, mesajul IPRE după ce Groza a fost numit în funcție.

Iulian Groza este jurist, specializat în afaceri publice și europene. Are licența în Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova; Studii Europene, European Research Institute, Birmingham University, Birmingham; Studii în domeniul Securității, Centrul de Studii NATO, SNSPA, București, România; Doctorand, Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova, scrie replicamedia.md.

Pe parcursul anilor 2013-2015 a fost viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE). Anterior, în anii 2004-2013, Groza a activat în mai multe funcții de la atașat la Director, în cadrul Direcției Generale Integrare Europeană, MAEIE și în Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, iar în anii 2003-2004 a fost coordonator de proiect, A.O. „Institutul de Reforme Penale”.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene se descrie drept „un centru independent de cercetare cu misiunea de avansare a procesului se integrare europeană al Republicii Moldova prin promovarea reformelor sistemice, creșterea democrației participative și consolidarea rolului cetățenilor în procesele decizionale la nivel național și local”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *