Actualitate

DOC/ Președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru a rămas fără apartamentul procurat din banii publici

Decizia a fost pronunțată, pe 15 decembrie 2021, de către judecătorul Ion Rusu, transmite zdg.md.

„În lipsa reprezentantei reclamantului, reprezentantului pârâtului și în lipsa terțului Vasile Secrieru, citați în mod legal, examinând în ședință publică acțiunea în contencios administrativ a Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat către Consiliul raional Rîșcani, terță Vasile Secrieru privind anularea deciziei Consiliului raional Rîșcani nr. 01/12 din 22 ianuarie 2021 „cu privire la acordarea locuinței de serviciu, proprietate publică a Consiliului raional Rîșcani” – instanța de judecată hotărăște: se admite integral acțiunea. Se anulează decizia Consiliului raional Rîșcani”, este arătat în document.

Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălţi în termen de 30 zile de la data pronunţării dispozitivului hotărârei prin intermediul judecătoriei Drochia, sediul Central.

Astfel, în luna martie 2021, deputatul PAS, Radu Marian anunța că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Procuratura Generală (PG) și Cancelaria de Stat pentru a investiga modul în care președintele raionului Rîșcani, socialistul Vasile Secrieru, s-ar fi ales cu un apartament în valoare de 265 de mii de lei din banii publici.

Potrivit deputatului PAS, pe 10 decembrie 2020, Consiliul raional Rîșcani a aprobat procurarea unui apartament în valoare de 265 mii lei pentru „aparatul președintelui”.

Tot atunci, deputatul susținea că existau dubii în ceea ce privește legalitatea acelei decizii și că ar exista „suspiciuni rezonabile” că Secrieru nu a declarat conflictul de interese la ANI.

După anunțul deputatului Radu Marian, președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, a venit cu o reacție în acest sens. Acesta spunea că este un „atac mediatic” îndreptat împotriva sa.

Sursa: zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *