Criza

DOC/ Separatistul Krasnoselski a prelungit din nou alerta teroristă în stânga Nistrului

În stânga Nistrului, alerta teroristă din stânga Nistrului a fost din nou prelungită. Separatistul Krasnoselski a ordonat extinderea Codului galben de pretinsă amenințare cu încă 15 zile.

Acesta va fi valabil cel puțin până pe 21 septembrie. Documentul semnat de conducerea autoproclamată a regiunii a fost publicat pe portalul oficial al biroului „liderului” de la Tiraspol, scrie Realitatea.md.

Menționăm că inițial în regiunea separatistă era anunțat Cod roșu de alertă teroristă. Ulterior, acesta a fost schimbat în galben și prelungită de mai multe ori.

Pentru prima dată codul roşu de alertă teroristă a fost instituit în Transnistria la data de 25 aprilie după mai multe explozii care au avut loc în perioada sărbătorilor de Paști, ulterior, acesta a fost prelungit până la data de 23 iunie.

Tiraspolul susținea că responsabili de provocări sunt cetățeni ucraineni, Kievul acuza serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma că ar fi vorba despre conflicte la nivel de grupuri de conducere din stânga Nistrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *