Actualitate

DOCUMENTE! Durleșteanu, Dodon și Greceanîi au semnat pentru privatizarea hotelului Codru și Air Moldova

Declarația îi aparține liderului Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă, potrivit căruia Guvernul condus de comunista Zinaida Greceanii în anii 2008-2009 era, de fapt, „Guvernul lui Plahotniuc”.

Dorin Chirtoacă a publicat și un document în susținerea acuzațiilor sale, mai exact o hotărâre de Guvern din anul 2008 semnată de premierul de atunci Zinaida Greceanîi, vicepremierul Igor Dodon și ministrul Finanțelor, Mariana Durleșteanu, prin care erau scoase la privatizare compania „Air Moldova” și hotelul Codru”.

„Pe 12 noiembrie 2008, Durleșteanu, ca ministru al Finanțelor, a contrasemnat, împreună cu Dodon, cel puțin o hotărâre de Guvern care era de fapt o hoție în favoarea lui Plahotniuc – privatizarea hotelului „Codru” și a „Air Moldova” ambele aparținând până astăzi respectivului.

Anterior, pe 22 octombrie 2008, aceste privatizări au primit aviz negativ din partea Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), proiect finanțat de UE, precum și de alți parteneri externi și asumat de Guvernul R. Moldova de atunci.

Cu toate acestea, Durleșteanu închide ochii și semnează în beneficiul lui Plahotniuc, iar Miniserul Finanțelor încasează o sumă de până la 4-5 ori mai mică față de prețul de piață, pe hotelul „Codru” și pe alte bunuri privatizate de Plahotniuc („Cafeneaua Parlamentului”, „Grădina Moldovei” (10 ha de pământ în Chișinău), „La Izvor” etc.), în aceeași perioadă”, amintește fostul primar al Chișinăului.

În opinia lui Dorin Chirtoacă, Mariana Durleșteanu nu poate fi înaintată la funcția de premier pentru că „nu doar asupra deputaților care au înaintat-o planează suspiciuni de corupție, dar și asupra ei”.

„Se știe că Plahotniuc îi răsplatea pe acei care îi ofereau servicii acumulând și dovezi în acest sens (este suficientă filmarea cu Dodon și punga cu bani) pentru a-i șantaja după. Faptul că Durleșteanu a acceptat, și dupa 13 ani, să reprezinte mafia în acest joc, ne duce cu gândul la faptul că fie este vulnerabilă în fața lor, fie le este datoare, dar în tot cazul nu îi poate refuza. Înaintarea Marianei Durleșteanu ca prim-ministru este totuna cu înaintarea lui Voronin, Plahotniuc, Dodon, Șor sau Greceanîi”, scrie Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Menționăm că Mariana Durleșteanu a fost propusă joi la funcția de premier de către liderul socialiștilor Igor Dodon, iar în scurt timp s-au găsit și semnăturile necesare în favoarea acesteia din partea deputaților PSRM, ai Partidului Șor și transfugi democrați.



 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *