Actualitate

Dodon-călătorul din nou la mila Rusiei. Președintele R. Moldova și-a făcut încă o poză cu Putin

„Urmărim cu atenție evoluția situației vecinilor noștri, inclusiv în Republica Moldova, și vedem acele eforturi pentru normalizarea relațiilor moldo-ruse și vom contribui la acest lucru. Cred că deja cunoașteți că a fost numit reprezentantul special al președintelui pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul Guvernului rus, Dmitri Kozak. Sper că el, cu experiența sa, va contribui în mod semnificativ la avansarea interacțiunii noastre”, a declarat la întrevedere Vladimir Putin, citat într-un comunicat de presă plasat pe pagina oficială a președintelui Federației Ruse.

Igor Dodon a menționat că în ultima perioadă au fost înregistrate lucruri pozitive în relațiile moldo-ruse, dar și negative. Printre cele pozitive, șeful statului a menționat faptul că, potrivit înțelegerilor de acum 18 luni, când a avut loc prima sa vizită oficială la Moscova, în această perioadă a crescut semnificativ volumul produselor moldovenești plasate pe piața rusească. Președintele a mai menționat soluționarea problemelor migranților, dar și evoluțiile înregistrate pe segmentul reglementării transnistrene.

„Poziția noastră este una concretă și foarte clară. Vrem să prietenim cu toți, dar nu ne dorim să fim folosiți geopolitic împotriva cuiva. Nu avem de gând să prietenim cu Occidentul împotriva Rusiei – aceasta este poziția mea. În pofida faptului că în interiorul țării există un Guvern și o majoritate parlamentară, care consideră că poate fi altfel, însă peste câteva luni vom avea alegeri, situația se va schimba”, a declarat Igor Dodon.

Într-o postare pe Facebook, președintele mai menționează că omologul său rus a acceptat și este gata să examineze solicitarea sa cu privire la transmiterea cu titlul gratuit a tehnicii de producție rusească, pentru nevoile orașelor și localităților mari din Moldova. Igor Dodon și-a exprimat speranța că în lunile imediat următoare, această asistență din partea Federației Ruse va începe să ajungă în localitățile moldovenești.

Igor Dodon precizează că în cadrul întrevederii a exprimat președintelui rus recunoștința pentru invitația de a efectua o vizită oficială în Federația Rusă în toamnă, într-o perioadă stabilită de comun acord. În opinia sa, această vizită va contribui substanțial la fortificarea relațiilor strategice de parteneriat de lungă durată dintre Republica Moldova și Federația Rusă. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *