Actualitate

Dodon calcă prin Constituție ca vodă prin lobodă

Într-o discuție cu Dmitri Kozak, Dodon a declarat că federalizarea este unica şansă de reintegrare a țării.

În ultimul timp, atacurile asupra RM din partea forțelor de stânga rusofile devin tot mai impardonabile. Pe acest front, tot mai activ se manifestă liderul socialiştilor, Igor Dodon. La finele săptămânii trecute acesta a avut o discuţie cu viceprim-ministrul rus Dmitri Kozak despre posibilitatea federalizării Republicii Moldova. Dodon i-a declarat lui Kozak că federalizarea ţării este unica şansă pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

„Am discutat cu Kozak și pot spune cu certitudine că, în 2003, am ratat o bună posibilitate. Dar încă nu este totul pierdut, federalizarea este unica şansă”, a postat Dodon pe un site de socializare. Dodon susţine și ideea deschiderii unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol. „E straniu că nu a fost deschis după 2001. Trebuie să avem încredere unii în alţii, altfel nu avem şanse să reunificăm ţara. Iar Ghimpu, cu declaraţiile lui, vine cu un şantaj tipic pentru guvernarea ultimilor trei ani. PD și PLDM, veţi ceda din nou?”, întreabă el.
Amintim cititorilor că Dmitri Kozak este autorul memorandumului de tristă faimă privind soluţionarea diferendului transnistrean, propus în 2003 de preşedintele Federaţiei Ruse de atunci, Vladimir Putin. Memorandumul conţinea premise pentru federalizarea Moldovei. În ultimul moment, preşedintele Moldovei de atunci, Vladimir Voronin, a refuzat să semneze documentul. Iată că fostul lui coleg de partid, Dodon, vrea să facă ceea ce nu a îndrăznit să facă fostul lui șef de partid. Dodon uită că, potrivit Legii supreme a țării, RM este un stat unitar și indivizibil, care nu poate fi federalizat. Ce-i pasă însă lui Dodon de Constituție, mai ales că nimeni nu-i dă peste gură, metaforic vorbind…

Cronicar

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *