Actualitate

Doi bărbați, condamnați la închisoare! Au amenințat un italian cu răspândirea știrilor defăimătoare

Cei doi bărbați sunt învinuiți în aceea că, în perioada de timp cuprinsă între septembrie 2015 până în aprilie 2016, acționând în interes material, de comun acord, au cerut de la partea vătămată, care era un cetățean al Italiei, 15 000 de euro, amenințându-l cu răspândirea știrilor defăimătoare despre el, primind, în rezultat, în perioada de timp indicată, în contul sumei de bani solicitate, mijloace bănești în valoare de 1500 de euro.

„Remarcăm că, judecarea cauzei penale în instanța de fond s-a realizat în lipsa unuia dintre inculpați, care s-a eschivat în mod intenționat de se prezenta și în aceste circumstanțe instanța a dispus anunțarea acestuia în căutare. Concomitent cu pronunțarea sentinței, magistrații au dispus și aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv în privința celor doi condamnați până la rămânerea definitivă a sentinței”, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

Potrivit responsabililor, sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

De menționat că, persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *