Externe

Donald Trump le-ar aplica teroriștilor torturi mai rele decît simularea înecului

"Aș reintroduce waterboarding-ul (simularea înecului) și un infern mult mai rău decît acesta", a spus Trump, răspunzînd unei întrebări pe această temă la dezbaterea televizată cu ceilalți candidați republicani, organizată de postul ABC în Manchester (statul New Hampshire).

De altfel, într-un interviu acordat în noiembrie trecut, Trump a declarat că, dacă ar ajunge președinte, ar restabili această metodă de tortură, utilizată de administrația republicană a lui George W. Bush pentru a obține informații de la suspecții deținuți în urma atentatelor din 11 septembrie 2001 și care a fost interzisă de actualul președinte, democratul Barack Obama, la scurt timp după venirea sa la putere, în 2009.

La rîndul său, senatorul Ted Cruz a declarat în timpul dezbaterii că, potrivit definiției "general recunoscute" a torturii, simularea înecului nu poate fi încadrată în această categorie. Totuși, Cruz a vrut să se delimiteze de Trump și a spus că, dacă ar ajunge la Casa Albă, nu ar fi partizanul "folosirii generalizate" a acestei tehnici.

La polul opus, fostul guvernator de Florida, Jeb Bush, fratele fostului președinte George W. Bush, a amintit că această practică a fost interzisă și că menținerea acestei interdicții este cît se poate de potrivită.

La rîndul său, senatorul Marco Rubio l-a criticat pe Obama pentru încercările acestuia de a închide închisoarea de la Guantánamo, din Cuba, și înființată tot de administrația George W. Bush. "Ar trebui să băgăm oameni la Guantánamo, nu s-o golim", a explicat Rubio.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *