Actualitate

Dosarul de corupție Lucinschi: Un dosar de crimă organizată interstatală cu rădăcini la cele mai înalte niveluri ale statului român

”În fapt, este un dosar de crimă organizată interstatală cu rădăcini la cele mai înalte niveluri ale statului român, pe rețeta inventată de Cătălin Voicu/ Mitică Iliescu. Rețeaua de crimă organizată interstatală a început să acționeze odată cu luna decembrie 2013, la doar câteva luni după ce individa Alina Bica a fost pusă șefă a DIICOT iar punctul final al transferurilor de bani era Rusia. Acesta este al doilea dosar de corupție în care Rusia apare menționată în relație directă cu oameni din DIICOT, din subordinea directă a Alinei Bica, cu rețeaua ei de crimă organizată, cu dosarele instrumentate de ei, sau chiar cu Alina Bica. Înțeleg că această mafioată a fost transferată de câteva zile la Penitenciarul Târgșor. Presupun că s-ar fi simțit mai bine la Moscova, acolo unde duce totul, în ambientul ei”, susține jurnalista.

Instanţa supremă a decis, miercuri, 1 aprilie, cercetarea sub control judiciar a lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, şi arestarea preventivă a ofiţerului de poliţie de la DIICOT Constantin Comăneanu, în dosarul de şantaj şi trafic de influenţă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis în parte cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, din 1 aprilie până în 30 aprilie, doar pentru Constantin Comăneanu.

În cazul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, instanţa a dispus măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, din 1 aprilie până în 30 mai, respingând astfel cererea DNA de arestare preventivă.

În timpul controlului judiciar, Sergiu Lucinschi are interdicţie să părăsească România şi să comunice cu suspecţii, denunţătorii, martorii şi experţii din dosar. De asemenea, Sergiu Lucinschi trebuie să meargă la Poliţia Oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, în zilele stabilite prin programul de supraveghere, să se prezinte în faţa procurorilor sau la instanţă ori de câte ori este chemat şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Decizia de miercuri poate fi contestată de procurori şi de Lucinschi şi Comăneanu la instanţa supremă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut în noaptea de luni spre marţi pe omul de afaceri Sergiu Lucinschi pentru şantaj şi trafic de influenţă şi pe Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru luare de mită. După expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, Sergiu Lucinschi a fost lăsat liber.

sursa: timpul.md/facebook.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *