ActualitateJustiție

Dosarul lui Ruslan Popov, ex-adjunctul procurorului general suspendat, a ajuns pe banca magistraților

Dosarul penal în privința lui Ruslan Popov, ex-adjunctul al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo și a complicilor săi, a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare. Despre acest lucru a anunțat Procuratura Anticorupție, astăzi, 21 iunie.

Partea apărării a formulat mai multe cereri și demersuri pentru completarea urmăririi penale, respectiv după examinarea lor, ulterior, procurorii au întocmit rechizitoriu și au expediat dosarul în instanța de judecată, transmite Cotidianul.md.

„După informarea despre terminarea urmăririi penale pe caz, expedierea dosarul în judecată a durat în timp, ținând cont de volumul mare de lucru, precum și de cererile formulate de către învinuiți, la solicitarea cărora procurorii au scanat cele 39 volume, atât cât constituie întregul dosar, pe care le-au transmis părții apărării, pentru a facilita prezentarea materialelor dosarului într-un termen rezonabil”, a explicat Procuratura Anticorupție.

Vă amintim că, Ruslan Popov și complicii acestuia sunt acuzați pe un episod de îmbogățire ilicită, disjuns din dosarul de bază. De asemenea, fostului procuror i se mai incriminează și săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.

„La demersul procurorilor anticorupție, cu autorizarea judecătorului de instrucție au fost puse sub sechestru, în scopul asigurării unei eventuale confiscări speciale, bunuri a cărui beneficiar efectiv este fostul procuror, sub forma unui teren agricol, în sumă de 210.946 de lei, precum și a unei construcții agricole, depozit frigorific în sumă de 6.038.142 de lei”, a anunțat anterior PA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *