ActualitateInternațional

Două surori, violate de soldaţii ruşi. Primar: Fete și femei își taie părul și poartă haine masculine, pentru a nu atrage atenția ocupanților

Lanţ neîntrerupt al ororilor în satele şi oraşele din Ucraina care au căzut sub ocupaţia ruşillor. Două surori, adolescente de doar 15 şi 16 ani, au fost violate de soldaţii armatei lui Putin, deşi încercaseră prin toate mijloacele posibile să treacă drept bărbaţi. Primarul din Ivankiv povesteşte că multe fete şi femei şi-au tăiat părul şi poartă haine masculine, pentru a nu le atrage atenţia soldaţilor ruşi.

Două surori, în vârstă de 15 şi 16 ani, au căzut victime soldaţilor ruşi, anunţă Marina Beschastna, primarul din Ivankiv, localitate situată lângă Kiev. Fetele au fost violate de militarii care le-au ocupat satul natal cu o lună în urmă şi care au semănat teama în rândul localnicilor. Potrivit Daily Mail, multe fete şi femei din Ivankiv şi-au tăiat părul şi poartă haine bărbăteşti, pentru a nu le atrage atenţia soldaţilor ruşi.

Aflat sub ocupaţie rusă şi izolat de restul Ucrainei prin mijloace care blocau toate căile de comunicaţie, satul Ivankiv a fost recent reconectat cu restul ţării, cu ajutorul unui pod plutitor construit de inginerii militari ucraineni. 

Astfel, au început să apară poveşti cutremurătoare despre caznele la care localnicii spun că au fost supuşi de ocupanţii ruşi. O altă poveste dramatică a avut loc în familia Elenei Skoropad, care a mărturisit pentru ITV News că fiul său de doar 12 ani şi-a pierdut viaţa în urma atacurilor ruşilor. 

Femei și copile, violate de soldații ruși la Bucea

Situaţia din Ivankiv nu este singulară. Ludmila Denisova, înalt comisar pentru Drepturile Omului în Parlamentul Ucrainei, a declarat miercuri că 25 de fete şi femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, au cerut ajutorul autorităţilor după ce soldaţii ruşi le-au violat. Aceasta a menţionat că Ucraina are dovezi consistente ale “genocidului poporului ucrainean”, precum şi ale crimelor de război comise de soldaţii ruşi. Oficialul a adăugat că violul este “noua armă” a armatei lui Vladimir Putin.

„25 de femei cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani au fost violate de militarii ruşi. Au fost agresate de-a lungul unei perioade de o lună. Vom continua să documentăm crimele teribile şi cei vinovaţi vor fi pedepsiţi”, promite Ludmila Denisova. 

Ororile s-au petrecut în oraşul Bucha, unde atmosfera e sumbră, iar numărul morților continuă să crească. Mărturiile supravieţuitorilor, dar şi imaginile tulburătoare difuzate pe întreg mapamondul arată dimensiunile dezastrului care s-a abătut asupra ucrainenilor, odată cu invazia rusă declanşată de Vladimir Putin pe 24 februarie. Kremlinul dezminte acuzaţiile Ucrainei, cu privire la atrocităţile din Bucha.

Fetiţă de 9 ani din Irpin, violată şi ucisă de 11 soldaţi ruşi

Rusia se retrage din orașele din nordul Ucrainei, dar lasă în urmă doar moarte şi sânge. După imaginile masacrului de la Bucea, continuă să apară mărturii despre atrocitățile armatei lui Putin.

Un caz recent este cel al unei fetițe de 9 ani care a fost violată și ucisă cu brutalitate de 11 soldați ruși, în Irpin. Vestea a fost relatată de Alina Dubovska, jurnalist la ziarul ucrainean Public. Aceasta a publicat mărturia unui membru al familiei care a asistat la fapta îngrozitoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *