Social

Dumitru Robu, respins pentru funcția de adjunct al procurorului general interimar

În cadrul ședinței de vineri, 21 octombrie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au respins candidatura lui Dumitru Robu, fost procuror general interimar, pentru funcția de adjunct al procurorului general interimar. Demersul privind exprimarea acordului pentru numirea lui Robu a fost înaintat de procurorul general interimar, Ion Munteanu, transmite Știri.md.

Până în prezent, Dumitru Robu a ocupat funcția de procuror general interimar.

După expirarea mandatului, în funcția de procuror general interimar a fost numit Ion Munteanu, printr-un decret al președintei Maia Sandu, din 12 octombrie 2022.

Dumitru Robu a fost numit în funcția de procuror general interimar, pe 6 octombrie 2021, printr-un decret al președintei Maia Sandu.

Pe 12 octombrie 2022, Maia Sandu a semnat decretul prin care l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general interimar, potrivit instituției Prezidențiale. Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în urma ședinței din 11 octombrie a acestuia.

Decizia CSP vine ca urmare a expirării interimatului funcției, exercitat din 6 octombrie 2021 de către procurorul Dumitru Robu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *