Externe

După „bomba murdară”, Rusia acuză Ucraina că deține drone care pot ”răspândi țânțari infectați cu viruși periculoși”

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că militarii ruși implicați în „operațiunea militară specială” au descoperit drone în Ucraina care pot ”răspândi țânțari infectați cu viruși periculoși”, relatează Ukrainska Pravda și Hotnews.

În luna martie, ambasadorul rus a declarat că trupele ruse au descoperit „trei drone echipate cu recipiente de 30 de litri care pot fi folosite pentru a pulveriza agenți biologici” în regiunea Herson.

De asemenea, acesta a spus că SUA au brevetat o dronă capabilă să împrăștie țânțari infectați cu viruși periculoși.

„Conform descrierii, o astfel de dronă transportă un container cu un număr mare de țânțari purtători de boli într-o anumită zonă și îi eliberează”, a declarat Nebenzia.

Reprezentantul Rusiei la ONU susține că soldații mușcați de țânțari vor fi expuși la boli deosebit de periculoase și că nu vor mai fi în stare să lupte, stfel că „boala ar putea fi un instrument militar mai valoros decât cel mai avansat armament și cele mai avansate echipamente militare”, relatează sursele citate.

Totodată, Nebenzia a mai spus că Federația Rusă a primit unele documente despre ”răspândirea unor infecții periculoase prin intermediul păsărilor migratoare, inclusiv gripa înalt patogenă și boala de Newcastle, și al liliecilor, inclusiv a celor capabili să infecteze oamenii cu ciumă, leptospiroză, bruceloză, precum și cu coronavirusuri și filovirusuri”.

Șeful biroului prezidențial ucrainean, Andrei Yermak, a reacționat ironic la declarațiile oficialului rus.

„Lupta împotriva țânțarilor, a bombelor murdare… Este prea târziu pentru a trata pacienții de acolo. Trebuie să îi ducem înapoi în secția numită Rusia și să îi izolăm”, a scris Yermak pe canalul său de Telegram.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ive had flu vaccination done and after a week , cold flu come back and hit badly.My body shaking a lot and I have kind of tremour in my body.So ,what shoud I say: it is that normal or not ?It is something about rusians or ukrynians army.Now I need tot hier something about that!? Ok ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *