CSI / Rusia

Economia Ucrainei dă semne de stabilizare. Banca Mondială estimează începerea redresării în 2016

„Noi vedem primele semne de stabilizare. S-a reuşit reducerea deficitului fiscal, vedem stabilizarea sectorului bancar, fluxul de capital a fost oprit. Vedem o stabilizare a cursului de schimb. Rezervele cresc cu ajutorul organizaţiilor internaţionale. Adică semnele stabilizării sunt vizibile, – a spus Fan.

Cu toate acestea, este important că ţară să menţină trendul. Totul depinde de politică autorităţilor. Situaţia este foarte fragilă. Dacă vrem o creştere anul viitor, este necesar să se continue reforma sectorului bancar, a sectorului energetic, să se efectueze reforma sistemului judiciar, îmbunătăţirea mediului de afaceri. Sunt reforme structurale extrem de importante pentru Ucraina. Dar eu sunt optimist că economia va începe să se revigoreze anul viitor”.

Guvernul Ucrainei are în vedere trei scenarii de dezvoltare a economiei Ucrainei în 2015, potrivit cărora căderea PIB-ul ţării este estimat între 11,9% şi 5,5%. Potrivit previziunilor Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, PIB-ul Ucrainei în 2015 va scădea cu 9%.

Banca Mondială estimează o scădere a PIB-ului în acest an de 7,5%. În acelaşi timp, o creştere economică cu o medie de 1-2% este prevăzută din 2016 şi de guvern, şi de instituţiile financiare internaţionale.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *