Actualitate

Energia electrică din România a ajuns în Moldova. De la 01:00 sunt importate 100 MW energie electrică din sistemul energetic al României

Începând cu ora 01:00 în sistemul energetic național sunt importate 100 MW energie electrică din sistemul energetic al României, anunță Constantin Borosan, secretar se stat în domeniul Energeticii, scrie Bani.md.

Astfel, potrivit informațiilor, transportul energiei electrice/alocarea capacității transfrontaliere de transport are loc prin linia electrică LEA 400 kV Isaccea – Vulcănești. Energia electrică este achiziționată de la compania de stat SA „Hidroelectrica” – cel mai mare producător de energie electrică din România și importată de către furnizorul SA „Energocom”.

„Alocarea capacității transfrontaliere de transport are loc zilnic de către operatorii de transport și de sistem ÎS „Moldelectrica” în Moldova și CNTEE „Transelectrica” în România. În sistemul energetic național este asigurat echilibrul producere – consum. Frecvența este în limitele normative de 50 Hz.”

De asemenea, Constantin Borosan a venit cu un îndemn repetat către consumatorii casnici și noncasnici de a economisi energia electrică.

„Îndemnăm consumatorii de energie electrică: instituții publice, agenți economici, consumatori casnici; să reducă consumul de energie electrică în special în orele de vârf. Aceasta este foarte important pentru a asigura continuitatea / livrarea neîntreruptă a energiei electrice pentru țara noastră”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Da eu cred cî tot cu tocul rușîlor era ma ghinî
    Întăi vini curentul șapî pi urmî o sî vinî șî rumînii ???
    Jios Maia Sandu !!!

    1. Sa ne daie curent (daca se poate oe degeaba), dar sa plece in tara lor. Nu vrem jandarmul roman la noi in tara. Noi intre timp o sa ii facem venit lui Gazprom. Rm importa gaz cu 1000 dolari/m3, dar la moldova gaz platim ca si cum ar importa cu 1900dolari/m3, da romanij sa ne deie curen pe degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *