CSI / Rusia

Erdogan s-a supărat pe Putin după ce acesta l-a făcut să aștepte la o întâlnire în Baku

Erdogan şi Putin s-au întâlnit sâmbătă, în timpul vizitei în capitala azeră, unde au participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, scrie Mediafax.

„Întâlnirea urma să aibă loc în hotelul în care era cazat Erdogan. El şi ministrul turc de Externe Mevlüt Çavusoglu au intrat în sala de întâlnire la timp, dar înăuntru nu era nici măcar o persoană din delegaţia rusă”, scrie Kommersant.

Potrivit ziarului rusesc, Erdogan a aşteptat timp de mai multe minute şi era pe punctul să părăsească sala „cu un aer ursuz”, când a intrat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care a salvat situaţia.

„Am aflat că Putin nici măcar nu plecase din camera sa de hotel la momentul respectiv”, scrie corespondentul Kommersant, sugerând că acesta este motivul pentru care, ulterior, Erdogan a pozat supărat alături de Putin.

Preşedintele rus, care a recunoscut anterior că unul dintre obiceiurile sale proaste este să întârzie la întâlniri, l-a făcut pe Papa Francisc să-l aştepte timp de peste o oră, weekendul trecut.

Fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici a fost nevoit să-l aştepte pe şeful de la Kremlin timp de patru ore, în 2012, după ce Putin s-a întâlnit, pe drum, cu un grup de motociclişti.

Relatiile dintre Turcia si Rusia au dat mai multe fisuri în ultima vreme, deși Moscova caută bunăvoința Ankarei pentru a realiza planul său de deviere a tranzitului gazelor din Ucraina pe sub Marea Neagra în Turcia. Ultima „explozie” de nemulțumire a liderului turc față de Putin a fost legată de participarea ultimului la comemorarea victimelor genocidului armenilor din Imperiul Otoman.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *