Sănătate

Ești tot timpul agitat? Iată 6 obiceiuri care reduc anxietatea

Evita barfele de la birou
Este usor sa te lasi prins in plangerile legate de un anumit coleg, client ori sef. Barfele si discutiile negative au ca efect generarea unui mediu toxic la birou. Atunci cand auzi o barfa, mergi mai departe sau incearca sa schimbi subiectul. Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi la munca.

Mananca alimente care te calmeaza
Alimentele pe care le consumi au o influenta benefica sau, dimpotriva, negativa asupra modului in care organismul raspunde la stresul de la birou. Consuma ulei de nuci de cocos ori avocado care iti hranesc creierul. 

Evita produsele care iti zapacesc creierul
Stai departe de alimentele care afecteaza negativ modul de functionare a creierului. Este vorba, in special, despre produsele bogate in zahar si gluten.

Iesi afara din birou cel putin o data pe zi
Cand ai o clipa libera mergi sa faci o baie de soare. Vitamina D, pe care organismul o produce numai atunci cand se afla expus in razele soarelui este esentiala pentru o stare de spirit pozitiva si o buna functionare a creierului. Chiar si atunci cand nu este o zi insorita, o iesire iti poate imbunatati starea de spirit. Gaseste o cale pentru a te conecta cu natura. Chiar daca in apropierea biroului este un singur copac mergi si stai langa el. Ramai acolo timp de cateva clipe si practica respiratia constienta.

Mergi devreme la culcare
Asigura-te ca dormi suficient noapte de noapte pentru a te reincarca cu energie pentru a doua zi. Potrivit mai multor studii perioada optima de somn este de sapte ore pe noapte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.