Eveniment

Eveniment ONU – „Dejunul Pălăriilor Lumii”

„Dejunul Pălăriilor Lumii”, iniţiat de ea, este un act cultural – tradiţional, greu de detronat, cu atât mai mult cu cât are deja o tradiţie, apreciată, cunoscută şi așteptată.

Desfăşurat la sediul Misiunii ONU din New York, într-un fericit parteneriat cu „Societatea Doamnelor cu Pălărie din Charleston”- Carolina de Sud, tradiţionalul eveniment cultural, a avut parte de ,,culoarea românească” materializată printr-o miniexpoziţie de costume româneşti „vintage”.
Şi, cum ,,noblesse oblige”, „ Dejunul Doamnelor cu Pălărie”, are un imn, care a deschis spectacolul. Au urmat doamnele nobilei societăţi din Charleston, care au dansat în mod firesc ,,Charleston”. Atmosfera a devenit incendiară când Simona Miculescu le-a învăţat paşii de horă românească pe doamnele ambasadoare din 27 de ţări ale lumii, precum şi pe distinsele americance. Sanie cu zurgălăi şi Hai, Ioane, Ioane, cântate de Lia Lungu, au generat dimensiunea spaţiului românesc într-o horă jucată pe trei rânduri.

Este greu să decizi ce a fost mai spectaculos în cadrul evenimentului: fulminantul discurs al doamnei Simona Miculescu sau cel al doamnei Archie Burkel – preşedintele Societăţii din Charleston, frumoasele pălării create special pentru acest eveniment sau minunatele cântece şi costume româneşti, foarte mult admirate.

Dejunul a reunit peste 70 de doamne, incluzând, pe lângă membrele Asociaţiei din Charleston, pe doamnele ambasador la ONU şi pe cele care sunt înalţi oficiali ai Organizaţiei. Toate au primit în dar, la sfârşitul evenimentului, o pălărie unicat, creaţie a unor designeri celebri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *