Politică

Expert-Grup: Acțiunile de susținere a micului business, anunțate de PAS în campania electorală, nu se regăsesc și în acțiunile de guvernare

„Cei care procesează nu sunt avantajați din punct de vedere fiscal, iar cei care produc materie primă – în special fiind vorba despre cereale, fructe și legume – sunt mai avantajați decât cei care le procesează ulterior. Astfel, exportăm floarea soarelui și importăm ulei. Simplu.” „Acțiunile de susținere a micului business, anunțate de PAS în campania electorală, nu se regăsesc și în acțiunile de guvernare”, a mai spus Expert Grup săptămâna trecută, atunci când și-a publicat punctul de vedere asupra legilor bugetare, iar Dumitru Pîntea spune că ar fi vorba tocmai despre promisiunea de a oferi micilor întreprinderi facilitatea legată de zero impozit pentru venitul reinvestit:

„Cota zero la profitul investit nu pentru toate afacerile, dar pentru afacerile mai mici, de până la zece angajați – așa scria în programul de guvernare a PAS. Măsura a mai fost în Moldova, doar că niciodată nu a fost aplicată așa diferențiat, deci pentru companiile cu zece angajați. Companiile mari totuși trebuie să plătească impozitele, mai ales că în contextul COVID, e nevoie de bani la buget și tendința internațională e de a impozita mai mult afacerile decât a le scuti. Dar la noi, ținând cont de faptul că statul nu a putut sprijini micul business așa cum au făcut alte state, important ar fi fost să le susțină prin scutirea de anumite taxe, ceea ce PAS și-a asumat în campanie, dar am observat că nu a trecut în planul de guvernare și nici în legile bugetare. ”

integral pe europalibera 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *