Actualitate

EXPERȚI: Ultimul sondaj indică starea de spirit a societăţii

Analistul politic Oazu Nantoi a respins acuzaţiile precum că sondajul ar fi fost trucat. „Este o aberaţie. Suntem o societate bolnavă, care se reflectă în acest sondaj. Rezultatele sondajului nu reprezintă rezultatele unui scrutin, ci ne atenţionează despre ceea ce se întâmplă”, a spus Nantoi.

Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, a declarat că nu vede probleme privind includerea Platformei civice „DA” în sondaj. „Platforma „DA” reprezintă un fenomen politic şi trebuie cumva măsurat. Cât priveşte suspiciunile, întotdeauna au existat în privinţa sondajelor, în special, din partea politicienilor”, a declarat expertul.

Analistul politic Victor Ciobanu, la fel, consideră că includerea Platforme civice „DA” nu constituie o abatere. „Anterior, Renato Usatîi îşi schimba partidele, dar fenomenul Usatîi rămânea şi trebuia cumva de măsurat. Includerea în sondaje a formaţiunilor neînregistrate la Ministerul Justiţiei rămâne la discreţia organizatorilor”, a spus Ciobanu.

Institutul de Politici Publice a prezentat marţi, 8 decembrie, Barometrul Opiniei Publice (BOP) pentru luna noiembrie. Astfel, dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri, pentru Partidul Politic „Partidul Nostru” ar vota 16% dintre cetăţeni. Pe poziţia a doua s-ar clasa Platforma Demnitate şi Adevăr – cu 12%, urmată de Partidul Socialiştilor (10%), Partidul Comuniştilor (7%) şi Partidul Popular European (7%). Pe lângă cele cinci formaţiuni, în Parlament ar accede şi Partidul Democrat din Moldova, care ar acumula 6%. Renato Usatîi, Igor Dodon şi Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea respondenţilor.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *