Politică

(EXPLOZIE în capitala Belgiei) Buliga, Diacov, Lupu și alți parlamentari se află la Bruxelles. Palihovici: ”Am fost martora atacurilor teroriste”

(UPDATE 15.38) ”În această dimineață, din păcate, am fost martora atacurilor teroriste care au avut loc în Bruxelles, soldate cu numeroase pierderi de vieți ale unor oameni nevinovați. Pe această cale, dragi prieteni, în numele cetățenilor Republicii Moldova, al Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, exprim solidaritate și compasiune pentru toți cei care au suferit în urma atacurilor teroriste. Am încrederea că, prin eforturi comune, securitatea europeană și internațională va fi asigurată și fortificată”, scrie Liliana Palihovici pe pagina sa de Facebook.

(UPDATE 14:24): Deputata PD, Valentina Buliga, se afla la 30 de secunde distanţă de locul unde a avut loc atacul terorist de la Bruxelles. Parlamentara a declarat pentru Deschide.MD că acum e o panică în tot oraşul, însă autorităţile au reaţionat promt şi ţin situaţia sub control.

"Mă îndeaptam în direcţia unde a avut explozia. Eram la o distanţă de circa 30 de secunde când s-a întâmplat. Am văzut oameni panicaţi, copii răniţi, iar în decurs de câteva secunde au început să vină echipele de salvare. Acum mergem cu asistenta mea spre ambasadă că să vedem când putem reveni acasă. Este foarte mare aglomeraţie în oraş, ambuteiaje, dar autorităţile depun toate eforturile ca să ţină situţia sub control", a declarat Valentina Buliga pentru Deschide.MD.

(Știrea inițială) Deputatul democrat Valentina Buliga se afla pe Aeroportul din Bruxelles în timpul celor două explozii. Informaţia a fost confirmată în exclusivitate pentru Sputnik de către deputatul PD, Dumitru Diacov.

Potrivit lui Diacov, Valentina Buliga nu a avut de suferit. Ea urma să se îmbarce în avion la ora 8.00 dimineaţa.

„Am sunat-o după ce s-au produs exploziile. Mi-a zis că aeroportul este blocat şi nimeni nu poate intra în clădire. Mi-a spus că este mult fum şi mulţi răniţi”, a declarat Diacov, precizând că colega sa nu a avut de suferit.

La Bruxelles se află o delegaţie de parlamentari moldoveni care participă la sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare Euronest. Reuniunea are loc în perioada 21-23 martie, la Bruxelles. Din componența delegației fac parte deputații Marian Lupu, Oxana Domenti, Dumitru Diacov, Liliana Palihovici și Artur Reșetnicov. Diacov a declarat că delegaţia urmează să se întoarcă mâine la Chişinău.

Reamintim că, în această dimineață, 22 martie, în Bruxelles au avut loc șapte explozii. Bilanţul oficial este în acest moment de 26 de morţi şi 136 de răniţi , după ce ministrul belgian al sănătăţii a spus că 11 persoane au fost ucise şi 81 rănite în exploziile din aeroport iar operatotul metroului a transmis că la Maelbeek au murit 15 şi au fost rănite 55.

sursa: sputnik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *