Economie

EXPORTURILE RM au crescut cu 10% în 2013. Fabricile de vinuri PIERD în jur de 40 de milioane dolari din cauza embargoului impus de Federația Rusă

În ianuarie-octombrie 2013, exporturile de mărfuri din Republica Moldova s-au cifrat la 1,944 miliarde de dolari, în creştere cu 10,6% faţă de perioada a anului 2012, arată un raport al Biroului Naţional de Statistică.

Analiza relevă însă o scădere de 1,5% a exporturilor de mărfuri pe piaţa rusească în primele 10 luni ale acestui an. Aceasta în timp ce în până la embargoul impus la 10 septembrie de Rusia la băuturile alcoolice moldoveneşti, exportul pe piaţa rusească era în creştere de 5%.

Din datele BNS rezultă că dacă în luna septembrie 2013 exporturile pe piaţa rusească s-au diminuat cu 13% comparativ cu luna septembrie din 2012, apoi în luna octombrie scăderea a fost una dramatică şi a ajuns la peste 30%.

Calculele arată că doar în mai puţin de două luni de embargo Republica Moldova a ratat exporturi de circa 40 de milioane de dolari pe piaţa rusească.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *