Actualitate

FANTOMELE COMUNISMULUI. Kominternistul Vladimir Socor în acțiune: Dodon și Șor sunt mai periculoși decât Putin și armata rusă

Mai periculoși, în situația actuală, sunt Dodon și Șor și finanțatorii din umbra. Vulnerabilitățile interne ale Republicii Moldova sunt, deocamdată, mai amenințătoare decât vulnerabilitățile externe. Alertele cu bombă sunt menite să creeze panică, incertitudine, nesiguranță. Semnificația politică a acestor alerte, indiferent cine le pune la cale, este de a sublinia caracterul intern al vulnerabilităților Republicii Moldova. Atât timp cât rușii sunt încă departe, vulnerabilitățile interne sunt urgente, și trebuie rezolvate înainte ca armata rusă să se apropie de Odessa. Organele de drept și SIS-ul trebuie să rezolve situația cu amenințările de securitate din partea lui Dodon și Șor, înainte ca rușii, eventual, să se apropie de Odessa”, a declrat ieri Vladimir Socor, care este considerat expert de o parte a presei din Chișinău.

Amintim că Igor Dodon a pierdut lamentabil ultimele alegeri (prezidențiale și parlamentare), iar Șor se ascunde în Israel, în timp ce Rusia a anunțat oficial că dorește coridor din Donbas până în Transnistria.

Ștefan Secăreanu despre Socor:

Drept dovadă a celor spuse de mine sunt alte îndemnuri, mai vechi, dar tot atât de proletare, ale aceluiași komisar kominternist Socor întru menajarea stângii komuniste de expresie rusească:

– În 2005, Socor a fost cel care a stat pe capul nostru, al deputaților creștin-democrați, ca să ne determine, împreună cu Băsescu, Europa Liberă și PROTV, să-l votăm pe nimeni altul decât Voronin, la 4 aprilie, pe post de șef de stat!

– În iarna lui 2015, tot Socor a fost cel care a încurajat instalarea guvernului minoritar Gaburici cu votul komuniștilor lui Voronin, cu înlăturarea premeditată a PL-ului de la formarea garniturii guvernamentale, în detrimentul guvernului de orientare europeană pe care și l-au dorit basarabenii la alegerile din 30 noiembrie 2014 (Guvernul Gaburici care, prin votul său a mai scos din rezervele Băncii naționale 6 miliarde de lei pentru a încheia cu vârf și îndesat „furtul miliardului”!). „Voronin este preferabil”, iar „Ghimpu este irațional”, afirma atunci Socor tot la Europa Liberă!

– La 7 iunie 2019, Socor, alături de Merkel și alți binevoitori din UE, a fost cel care a încurajat vârtos formarea Alianței Kozak dintre Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon! Nu vă mai amintiți?

– În luna mai 2020, „analistul occidental”, Vladimir Socor, tot de la microfonul Europei Libere, le cerea, în chip ultimativ, Maiei și lui Năstase să nu voteze demiterea guvernului PSRM-PD, controlat în totalitate de Dodon („Guvernul dlui Chicu are o performanță bună. Afirmațiile potrivit cărora Guvernul Chicu a eșuat sunt afirmații politicianiste, determinate nu de aprecierea obiectivă a performanței Guvernului Chicu, dar determinate de scopul cu totul de neînțeles de a da jos guvernul cu orice preț, pur și simplu pentru că este un guvern girat de Partidul Socialiștilor. Nu este acesta un motiv suficient pentru a da jos Guvernul Chicu”, spunea atunci Socor)!

– Tot atunci, neobositul (în rele) „expert american” le ordona Maiei și lui Năstase să nu admită suspendarea/demiterea lui Dodon împreună cu celelalte forțe politice din Parlament, acesta să fie lăsat să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, adică să nu fie tras la răspundere până atunci pentru faptele evidente de corupție scoase în vileag mai ales în acele zile („Dacă alegerile au loc fără interferențe de ordin politic, atunci sigur că are șanse, chiar are șansa principală, adică vreau să spun, e favorit, sondajele îl indică drept favorit, de aceea a apărut ideea potrivit căreia, și asta o spun politicienii de diferite culori, ideea ca dl Dodon să nu fie lăsat să ajungă până la alegeri, să fie scos din cursă înainte de alegeri. Și cum se poate face acest lucru? Printr-o majoritate încropită, de strânsură care să schimbe cu totul situația politică!”, spunea el)!

– Tot în acele zile fierbinți, Socor îi îndemna pe Maia și Năstase să susțină ideea alegerilor parlamentare anticipate! Știți de ce? Atenție mare: Pentru că actualul Parlament este nereprezentativ – numărul deputaților socialiști este mult mai mic în comparație cu susținerea pe care PSRM-ul o are în societate („Sunt din nou de acord că alegeri parlamentare anticipate trebuie să aibă loc, de acord că parlamentul actual este nereprezentativ în două feluri: într-un fel, deoarece oamenii din fostul Partid Democrat al dlui Plahotniuc au suprareprezentare în parlament, e moștenirea lui Plahotniuc, acești oameni sunt suprareprezentați în parlament și se vând, se cumpără, formează majorități artificiale. Deci e putred acolo, e putregai. Pe de altă parte, e posibil că Partidul Socialiștilor e subreprezentat. E posibil că sprijinul real în rândurile alegătorilor este mai mare decât numărul deputaților socialiști în parlament”, afirma Socor, senin, la „Europa liberă”)!

– Și tot atunci, kominternistul le cerea Maiei și lui Năstase să susțină declarațiile procurorului general Stoianoglo, cel care ne-a dat de înțeles că-l va elibera din pușcărie pe Platon, omul serviciilor rusești. („Partidele Platforma DA și PAS trebuie imediat să susțină declarațiile procurorului Stoianoglo”, indica „analistul”)!

Prețioase indicații pentru partida rusească și stânga neomarxistă de la Chișinău!

Și toate, dar absolut toate, făcute de Vladimir Socor în dialogurile pe care le are el constant cu Valea Ursu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cele afirmate de d-l Secăreanu sunt perfect valabile. Acest pigmeu, nebăgat în seamă nici într-o țară civilizată, este tratat ca un mare cunoscător al politicii europene. Un kominternist clasic, obraznic și răităcios, care manipulează tot timpul în interesul Kremlinului din Berlin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *