Moldova

Federația Rusă este supărată pe Șalaru și amenință cu sprijinirea lui Dodon și Usatîi

Autorităților moldovenești li se reproșează că nu îndeplinesc obligațiile prevăzute în Acordul privind cinstirea memoriei popoarelor din statele CSI care au participat în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945 semnat la Chișinău în 2011. 

În continuare, autorii comunicatului dau de înțeles că deschiderea muzeului ocupației sovietice va afecta relațiile moldo-ruse.

„Considerăm că pe fundalul protestelor în masă din Chișinău, autoritățile moldovenești vor da dovadă de maturitate politică și bun-simț ca să nu înlocuiască deficitul de comunicare cu propriul popor prin realizarea unor inițiative ce vor duce la agravarea relațiilor moldo-ruse”.  

Ca să împrospătăm memoria celor de la Moscova ținem să precizăm al doilea război mondial a fost început de Hitler și Stalin, pe 1 septembrie, respectiv 17 septembrie 1939 în conformitate cu Pactul Ribbetrop-Molotov. Polonia a fost atacată din ambele părți de armatele celor doi criminali. Ulterior, pe 28 iunie 1940 Basarabia a fost răpidă de Rusia sovietică, iar în 1945 s-a instaurat un regim de ocupație sovietică pe teritoriul actualei R. Moldova. Atât regimul sovietic, cât și regimul fascist au comis milioane de victime omenești și nu trebuie să se facă între ele nicio diferență. 

Pe această cale sugerăm Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, dar și partidelor pro-rusești precum PSRM, Partidul Nostru sau PCRM, să înființeze un muzeu al prieteniei ruso-fasciste care a dus la începerea celui de-al doilea război mondial.


Paradă militară comună: Rusia Sovietică și Germania Nazistă, 22 septembrie 1939, Brest-Litovsk.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *