Interviu

„Femei Adevărate” – o emisiune despre alfabetul sexului frumos

– Care este conceptul şi noutatea emisiunii „Femei Adevărate”?
– De multe ori auzim vorbindu-se despre femei frumoase, femei fatale, femei deştepte, femei puternice ori, pur şi simplu, FEMEI. Am iniţiat acest proiect pornind de la ideea că, rareori, femeia îşi ţine „cartea vieţii” deschisă şi nu oricare poate citi printre rânduri.

La „Femei Adevărate” cunoaştem fericirea, împlinirea şi sensul vieţii prin prisma unor femei care plâng, zâmbesc, suferă ori se bucură fără a scoate totul la vedere. Încercăm să demonstrăm cât de adevărată este afirmaţia că „în spatele unui bărbat puternic se află o femeie şi mai puternică”.

De fiecare dată venim cu o carte de vizită despre protagonista emisiunii. Ne retragem după paravan pentru a afla secretele armoniei în familie, calea spre succes ori lucruri despre care nu obişnuieşte să vorbească. Şi cel mai interesant e că vedem eroina emisiunii la bucătărie. Ne-am obişnuit să vizionăm emisiuni cu femei frumoase, deştepte, implicate în politică ori în afaceri, femei care vorbesc despre petreceri mondene sau lucruri materiale, dar de puţine ori invitatele îşi pun şorţul şi gătesc în faţa camerei de filmat, uitând de statutul pe care îl au şi de funcţii. Or, anume „Femei Adevărate” o aduce la ecran pe acea care poate fi şi mamă, şi soţie, şi funcţionar, dar şi bună gospodină.

– Cum alegeţi invitaţii emisiunii?
– Înainte de a suna pe cineva, mă gândesc la cât de interesantă va fi Ea pentru telespectatori. Încerc să descopăr lucruri mai puţin cunoscute din viaţa acelei persoane. Vreau să văd femei care au gustat din „mărul vieţii”, femei de la care ai ce învăţa, ambiţioase şi pline de farmec. Caut să descopăr în ele acele calităţi care le fac feminine, blânde, dar şi puternice.
Invitatele emisiunii ştiu preţul fericirii şi împlinirii; sunt femei cărora nu le este frică să-şi spună cuvântul; care ştiu să plângă, să zâmbească, să ierte şi să cedeze. Sunt femei din lumea lor, şi nu din cea a bărbaţilor.

– Emisiunea propune un model de comportament sau aduce în vizor o personalitate publică?
– Nu întotdeauna invitatele emisiunii sunt persoane publice. Mai degrabă prin acest proiect scoatem la vedere un model de comportament. De exemplu, de Paşti, am realizat emisiunea cu maica stareţă Elizaveta de la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” din Ungheni. Am cunoscut destinul unei femei care nu poate fi regăsit în cărţi lumeşti. Am văzut cu ce-şi alimentează sufletul, care-i sunt valorile şi cum e să trăieşti într-o lume a curăţeniei, a purificării şi a binelui. Mi s-a umplut sufletul de linişte şi de multă lumină pe tot parcursul emisiunii. Şi am înţeles care este menirea unei femei pe pământ, a unei „Femei Adevărate”…

– Cum trebuie să fie o femeie adevărată?
– Fiecare dintre noi înţelege acest termen în mod individual. Pentru unii, o femeie adevărată este blonda cu ochi albaştri şi talie de viespe care zâmbeşte drăgălaş. Pentru alţii – e acea mamă grijulie, care stă la căpătâiul copilului noaptea, care-şi aşteaptă soţul acasă cu bucate alese, ori care renunţă la carieră şi la vise pentru a fi alături de familie.

Discutând cu invitatele mele, pot spune că o femeie adevărată întotdeauna ştie să asculte, să-şi protejeze familia, să ia decizii, să poată face compromisuri şi, bineînţeles, să aibă înţelepciunea de a-şi cere iertare. O femeie adevărată e stăpâna propriului ei destin, întotdeauna vede viaţa ca pe o luptă şi ţine mereu capul sus. Este o fire rebelă, trăieşte liber, nu poartă măşti, nu este egoistă, ştie să fie un bun prieten, să-şi respecte aproapele şi să-l iubească… Nu e nimic imposibil, sunt calităţi care accentuează această virtute – de femeie adevărată.

– Cum credeţi, bărbaţilor le este frică de femeile adevărate sau le admiră?
– Consider că un bărbat nu va ajunge niciodată să cunoască cu adevărat o femeie. Aşa cum poate nici o femeie nu va ajunge vreodată să cunoască cu adevărat un bărbat. Bărbaţilor le este frică de necunoscut, or anume femeia e cea mai mare enigmă. Acestea au puteri care îi uimesc pe bărbaţi: îndură greutăţi şi poartă pe aripi poveri, dar îşi păstrează dragostea, fericirea, eleganţa şi bucuria.

(A. I.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *