Actualitate

Festivalul Satul de Crăciun, ediția a II-a la Vatra

 Festivalul va fi inaugurat pe 12 decembrie 2015 şi va dura până la 8 ianuarie 2016. În această perioadă, Complexul se va transforma într-un adevărat Sat de Crăciun, unde vizitatorii vor putea savura din plin magia sărbătorilor creştine. Spiritul de sărbătoare va fi redat prin arhitectura şi decorul deosebit al Satului de Crăciun, permiţând vizitatorilor să evadeze în trecut, când strămoşii neamului nostru marcau sărbătorile de iarnă prin numeroase obiceiuri. În premieră, la Vatra, de Sfântul Nicolae, pe 19-20 decembrie 2015 se va desfășura Marele Târg, în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia de a procura produse naturale de casă de la producătorii autohtoni. Din decor nu va lipsi nici anul acesta scena sacră „Ieslea Naşterii lui Isus Hristos” din Betleem, constituită din statuiete de dimensiuni reale. Acest episod semnificativ va completa peisajul arhitectural al Satului de Crăciun.
În cadrul programului artistic vor fi antrenate colective de amatori din toate colţurile ţării. care vor veni cu frumoase colinde, cântece de Crăciun şi Urături de Anul Nou – parte importantă a Tezaurului Cultural European. La realizarea cu succes a acestui Mare Spectacol vor contribui instituţiile culturale de nivel republican, secţiile raionale de cultură şi colective de amatori din întreaga ţară. Pe 25 decembrie 2015 vom marca împreună cu marea familie europeană ,Naşterea Domnului” (pe stil nou). Festivalul Satul de Crăciun prevede un program artistic şi pentru cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi (7-8 ianuarie).
În perioada 12 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016 copiii sunt aşteptaţi cu urături, colinde şi semănături, pentru care Vatra pregătește surprize deosebite, dar şi ateliere de confecţionare a cadourilor pentru cei dragi.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/events/890847970985776/

Program:
• 12 – 13 decembrie Farmecele de Sfântul Andrei
• 19 – 20 decembrie Marele Târg de Crăciun. Darurile lui Moș Nicolae
• 25 decembrie Căldura serii de Crăciun
• 26 – 27 decembrie Zile pline de colinde
• 2 – 3 ianuarie Sorcova Vesela…
• 7 – 8 ianuarie De Crăciun devenim mai buni!


Intrarea este liberă. 

Rezervări și informații: 079551133

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *