Social

Fetița de doi ani care a căzut de la etajul opt al unui bloc din Capitală a decedat

Fetița de doi ani, care acum zece zile a căzut de la etajul opt al unui bloc din Capitală, s-a stins pe patul de spital noaptea trecută.

Copilul a fost internat în stare gravă în secția reanimare la Institutul Mamei și Copilului. Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu, a precizat că, de la internare și până în prezent, pacienta s-a aflat în comă. „Medicii de la Institutul Mamei și a Copilului au făcut tot posibilul, însă din păcate pacienta nu a putut fi salvată”.

Atunci când s-a produs cazul, oamenii legii precizau geamul apartamentului era deschis, iar fetița, urcând pe pervaz și sprijinindu-se de plasă, a căzut în gol.

Vă amintim că tragedia s-a produs în seara zilei de marți, 13 iunie, polițiștii au fost sesizați, despre faptul că o fetiță a căzut de la etajul opt al unui bloc de locuit din sectorul Centru al Capitalei. 

Părinți sunt îndemnați să manifeste prudență sporită la geamuri, mai ales dacă sunt lăsate deschise. Accesul copiilor la ferestre trebuie restricționat, iar pentru a bloca geamurile este recomandată instalarea dispozitivelor speciale. De asemenea, adulții nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea. Este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală – de sus în jos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *